INN PÅ LANDSLAGET: Sportssjef Vidar Løfshus (t.h.) ansatte i dag Petter Northugs tidligere trener Eirik Myhr Nossum som ny assistentrener for de norske langrennsgutta. Foto: Tormod Brenna
INN PÅ LANDSLAGET: Sportssjef Vidar Løfshus (t.h.) ansatte i dag Petter Northugs tidligere trener Eirik Myhr Nossum som ny assistentrener for de norske langrennsgutta. Foto: Tormod BrennaVis mer

- Jeg kunne jo ha ønsket at det var Petters beste sesong - ikke den dårligste

Eirik Myhr Nossum blir ny landslagstrener.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I dag ble det kjent at Eirik Myhr Nossum blir assistenttrener for hovedtrener Tor Arne Hetland og sprintsjef Arild Monsen for herrelaget i langrenn.

Nossum skal ha hovedansvaret for landslagsløperne som er basert på Østlandet siden Hetland er Trondheims-basert.

Nossum har vært tilknyttet Lyn i nesten ti år som trener, men i de siste to årene også som daglig leder. Det engasjementet blir det slutt på nå.

- Ja, med denne jobben går ikke det lenger, sier han.

- Det blir nok en del reisevirksomhet både med sprinterne og all-rounderne, og jeg har ansvaret for den daglig oppfølginga, sier Myhr Nossum til Dagbladet.

Petter-smellen
Sportssjef Vidar Løfshus valgte ut Myhr Nossum i en ganske så tjukk søkerbunke. At han har fullført en fysiologisk utdannelse, er ingen ulempe i jobben.

Det er heller ikke det året han var trener for barndomskompisen Petter Northug, selv om resultatene den vinteren ikke var all verden, for å si det pent.

- Nei, det var smeller etter smeller den vinteren. Petter hadde vært langvarig sjuk på sommeren, og han fikk nye sjukdomsproblemer utover i sesongen. Selvsagt skulle jeg ønske at det hadde vært Petters beste sesong noen sinne. Men det ble den dårligste, sier Myhr Nossum.

Lærte mye
- Men for meg var det en veldig nyttig erfaring. Jeg tror du lærer mer av å jobbe i motgang enn å surfe på en medgangsbølge. Om alt går av seg selv, kan det være lett å glemme detaljene og la seg rive litt med. I 2013-14-sesongen slet Petter veldig mye med sykdom, og jeg ble virkelig utfordret som trener da. Vi prøvde mye, jeg grublet mye, og jeg er sikker på at den vinteren ga meg nyttig ballast som jeg får bruk for i denne jobben.

- Jeg lærte mye om å takle utfordringer og å motivere, sier han.

- Og jeg fikk for alvor kjenne på medietrøkket rundt langrenn. Det kan være en grei erfaring å ha med seg nå når vi går inn i en ny viktig mesterskapsperiode for norsk langrenn, sier Eirik Myhr Nossum til Dagbladet.