Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kunne jo ikke spilt kampen selv

- Det hadde ikke blitt så mye verre, Kåfjord.

UNDER PRESS: Fotballpresident Sondre Kåfjord måtte svare for de svake landslags- og klubbresutatene i Europa før avreise fra Reykjavik i ettermiddag. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
UNDER PRESS: Fotballpresident Sondre Kåfjord måtte svare for de svake landslags- og klubbresutatene i Europa før avreise fra Reykjavik i ettermiddag. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

REYKJAVIK (Dagbladet.no): Det har vært en tung sommer og høst for mannen med det øverste ansvaret for norsk fotball, NFF-president Sondre Kåfjord.

Internt bråk i forbundet, alle norske lag slått ut av europacupene før moroa er i gang og et landslag som nok en gang gikk på trynet i kvalifiseringen.

- Hele folket er skuffet, det er jeg også. Norsk fotball består, men vi har som mål å være med i alle sluttspill. Det går ei grense for hvor lenge vi ikke kan være med i EM og VM, sier Kåfjord til Dagbladet.

- Hvor går den grensa?

- Den grensa har vi passert. Vi burde vært der nå, men kan ikke gjøre annet enn å gå løs på neste kvalifisering.

Fornøyd med Drillo
Fotballforbundet har ennå ikke klart å få noen inn i stillingen som toppfotballsjef og i desember går kontrakten til Egil Drillo Olsen ut. Kåfjord har med andre ord litt å styre med for tida.

- Det er altfor seint, vi skulle hatt på plass toppfotballsjefen nå. Men det er ikke sånn at vi ikke jobber med trener også, vi vil bare ha på plass fagsjefen først, sier han.

- Nils Johan Semb har sagt han har vært i samtaler med NFF om den jobben?

- Semb får si hva han vil, men av prinsipp vil vi aldri kommentere navn.

- Er du fornøyd med den jobben Drillo har gjort?

- Ja, vi er det, selv om det ikke gikk så bra i går. Det var derimot bare en enkeltkamp.

- Hukommelsen er dårlig
Onsdag skal Norge møte Makedonia på Ullevaal. En kamp som ikke lenger betyr noe, siden Norges VM-sjanser er så mikroskopiske at det ikke er mulig å se dem selv med forstørrelsesglass. Kåfjord frykter likevel ikke at entusiasmen rundt landslaget nå er i fritt fall.

- Hukommelsen til folket er liten. Det var en ordentlig nedtur i går, men vi hadde en fantastisk opptur i kampen før, mot Skottland. Hvis vi får et skikkelig resultat på onsdag, da svinger det igjen, sier Kåfjord.

TV 2 spurte også Kåfjord om de «skandaløse tilstandene internt i NFF», noe som fikk presidenten til å reagere.

- Det var da voldsomt. Det skjer mye bra i norsk fotball, selv om landslaget røk ut.

- Det er jo anarkistiske tilstander i forbundet? forsøkte en reporter seg med.

- Jeg kjenner meg ikke igjen i en slik framstilling.

Tror på framtida
- Norge er ikke med i europacupene og skal ikke til VM. Er vi tilbake til 80-tallet?

- Vi har en vei å gå og det er mye å ta tak i, men det gjør vi også. Jeg er optimist og jeg føler vi er på vei opp igjen. Vi har hatt sånne nedturer før. Vi har mange unge spillere på vei framover.

- Hvem tenker du på da?

- Jeg vil ikke nevne noen enkeltspillere, men vi har mange gode spillere. I 2014 får du se de som er i ungdomsåra nå.

Kåfjord ble også spurt om hvordan han ser på sin rolle i tilstanden til norsk fotball og om han føler ansvar for de dårlige resultatene.

- Jeg kunne ikke spilt kampen selv, det hadde ikke gått.

Noe som fikk en munnrapp journalist til å kontre:

- Det hadde ikke blitt mye verre ...

INGEN VM-TUR: Sondre Kåfjord bli kanskje invitert til Sør-Afrika av Fifa, men landslagsgutta må bli hjemme. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
INGEN VM-TUR: Sondre Kåfjord bli kanskje invitert til Sør-Afrika av Fifa, men landslagsgutta må bli hjemme. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling