Bradley Wiggins gjør comeback på idrettsbanen:

- Jeg kunne meldt meg på bare for å slå en eller annen fyr som jobber hos Tesco's

Utfordrer OL-utøvere på ny arena.

ROR SJU GANGER I UKA: Bradley Wiggins har hårete mål foran OL i Tokyo i 2020: - Kanskje kan jeg ta mitt 6. OL-gull, sier den nå 37 år gamle tidligere Tour de France-vinneren. (AP Photo/Peter Dejong, File)
ROR SJU GANGER I UKA: Bradley Wiggins har hårete mål foran OL i Tokyo i 2020: - Kanskje kan jeg ta mitt 6. OL-gull, sier den nå 37 år gamle tidligere Tour de France-vinneren. (AP Photo/Peter Dejong, File) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): - Jeg begynte med roing da jeg la opp (som syklist) for å holde meg i form, men tidene mine begynte å bli bra. Derfor begynte jeg med det på heltid, og trener nå sju dager i uka, har Bradley Wiggins uttalt i et intervju med Daily Mail.

Det er også bakgrunnen for at han stiller til start i eliteklassen under det britiske innendørsmesterskapet i roing i Lee Valley Velo Park neste måned.

Fem ganger har han blitt olympisk mester på sykkelen, og Wiggins har med overlegg styrt utenom klassen for menn mellom 30-39 når han nå tar fatt på et nytt kapittel i idrettskarrieren sin.

- Bare å være i samme kategori som dem er stort. Jeg kunne ha deltatt i min egen aldersgruppe og slått en fyr som jobber for Tesco’s hver uke, men jeg tror å melde seg på mot britiske olympiere, og å forsøke å nærme seg dem og se hvor nære jeg kommer, er motivasjon nok til å gjøre det, har han uttalt til LBC Radio.

Trenes av tidligere OL-mester

I fjor vant Tomasz Cichocki masters 30-39 på tiden 6:05,5 - mens vinnertiden i eliteklassen var nesten 20 sekunder raskere.

Det er derfor naturlig å anta at Wiggins treningstider ikke er all verdens langt unna nivået til ro-eliten.

37-åringen trenes av James Cracknell, som både er en personlig venn og som selv er blitt olympisk mester i roing ved to anledninger.

Irske Gearoid Towey, også han både olympisk mester og verdensmester, tror likevel Wiggins har en vei å gå før han når nasjonalt nivå.

- Jeg går ut ifra at han setter brukbare tider på romaskin, men basert på det jeg har hørt, mangler han fortsatt rundt et halvminutt på å blande seg inn blant tungvekterne. Et halvt minutt er mye tid. Som fersk utøver kan man hente inn mye tid kjapt, men det er de siste 30 til 15 sekundene som er de tøffeste, advarer han i et intervju med Velo News.

I hardt vær etter russisk avsløring

Etter at han la opp som bane- og landeveissyklist, forsøkte den adlete briten seg som skihopper i TV-programmet «The Jump».

Det ble en kortvarig opptreden da han pådro seg brist i foten under trening.

Nå venter britene spent på hans neste stunt i en allerede prestisjetung idrettskarriere. Det har blåst rundt Wiggins, Team Sky og British Cycling etter at det ble avslørt at han benyttet seg av medisinske fritak for å innta kortikosteriodet triamcinolone foran Tour de France i 2011 og 2012, samt Giro d’Italia i 2013.

Det var den russiske hackergruppen Fancy Bears som først offentliggjorde dokumenter om Sky-kapteinens bruk av TUEs.

Han står fortsatt bokført med Tour de France-seieren fra 2012, før han måtte abdisere posisjonen på toppen av Team Sky-hierarkiet til Chris Froome.

Satser mot Tokyo i 2020?

Foran ro-debuten den 9. desember, ønsker 37-åringen å tone ned forventningene noe.

- Jeg tror ikke og jeg forventer ikke å slå noen av de britiske landslagsutøverne. Jeg synes de er utrolige idrettsutøvere og det de gjør er fantastisk. For meg er det en ære å være del av heatet, og se hvor nærme dem jeg kan komme, sier Wiggins.

Et langsiktig mål skal være å ta gull under OL i Tokyo i 2020.

- Jeg skal se hvor langt det er mye å komme. Kanskje kan jeg ta et sjette OL-gull? sier han intervjuet med Daily Mail.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer