- Jeg kunne mistet livet

Sykkelstjernen om skrekkvelten.

MÅTTE BRYTE: Støtteapparatet gjorde det de kunne for å lappe sammen Alberto Contador, men stjernen hadde ingen sjanse til å fullføre 10. etappe i sommerens Tour de France. Foto: AP Photo/Christophe Ena
MÅTTE BRYTE: Støtteapparatet gjorde det de kunne for å lappe sammen Alberto Contador, men stjernen hadde ingen sjanse til å fullføre 10. etappe i sommerens Tour de France. Foto: AP Photo/Christophe Ena Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Alberto Contador tror det stygge uhellet han hadde i årets Tour de France kunne fått langt verre utfall enn det gjorde.

Den spanske sammenlagtfavoritten pådro seg brudd i leggen. Men han mener velten kunne fått fatale følger. Så ille at vi ikke ville sett noe mer til ham med livet i behold.

- Med tanke på at jeg kjørte i 77 kilomter i timen da, og at jeg bare brakk skinnebeinet, så vil jeg si jeg kom godt ut av det. Jeg mistet kanskje touren, men jeg mistet ikke livet, sier Contador til BBC.

Bare noen dager etter at rivalen Chris Froome måtte bryte Tour de France etter flere uhell, fulgte den andre av de to største forhåndsfavorittene etter.

Egen feilDen tiende etappen av det franske storrittet ble årets siste for Contador i forsøket på å gjenvinne Tour de France-tronen han sist vant i 2009.

Klatrespesialisten erkjenner at han hadde skyld i den stygge velten selv, men benekter at han kjørte over evne for å ta igjen tid han hadde tapt.

Hovedkonkurrent Vincenzo Nibali hadde på det tidspunktet 2.50 minutters forsprang etter å ha syklet glimrende på brusteinspartiene tidligere i rittet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer