Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kunne mistet livet

Sykkelstjernen om skrekkvelten.

MÅTTE BRYTE: Støtteapparatet gjorde det de kunne for å lappe sammen Alberto Contador, men stjernen hadde ingen sjanse til å fullføre 10. etappe i sommerens Tour de France. Foto: AP Photo/Christophe Ena
MÅTTE BRYTE: Støtteapparatet gjorde det de kunne for å lappe sammen Alberto Contador, men stjernen hadde ingen sjanse til å fullføre 10. etappe i sommerens Tour de France. Foto: AP Photo/Christophe Ena Vis mer

(procycling.no): Alberto Contador tror det stygge uhellet han hadde i årets Tour de France kunne fått langt verre utfall enn det gjorde.

Den spanske sammenlagtfavoritten pådro seg brudd i leggen. Men han mener velten kunne fått fatale følger. Så ille at vi ikke ville sett noe mer til ham med livet i behold.

- Med tanke på at jeg kjørte i 77 kilomter i timen da, og at jeg bare brakk skinnebeinet, så vil jeg si jeg kom godt ut av det. Jeg mistet kanskje touren, men jeg mistet ikke livet, sier Contador til BBC.

Bare noen dager etter at rivalen Chris Froome måtte bryte Tour de France etter flere uhell, fulgte den andre av de to største forhåndsfavorittene etter.

Egen feil
Den tiende etappen av det franske storrittet ble årets siste for Contador i forsøket på å gjenvinne Tour de France-tronen han sist vant i 2009.

Klatrespesialisten erkjenner at han hadde skyld i den stygge velten selv, men benekter at han kjørte over evne for å ta igjen tid han hadde tapt.

Hovedkonkurrent Vincenzo Nibali hadde på det tidspunktet 2.50 minutters forsprang etter å ha syklet glimrende på brusteinspartiene tidligere i rittet.

Uhellet skjedde på vei ned fra et fjell i Vogesene. Veitraséen var ikke svingete, men det gikk fort og asfalten var veldig våt.

- Traff noe i veien
- Mange har snakket om velten og sagt ting som ikke er sant. Jeg kan si det slik, at du er nødt til å konsentrere deg hvert eneste sekund, ellers kan du ikke vinne touren, fortsetter Contador.

- På det tidspunktet tok jeg det med ro. Jeg så rett fram, registrerte at veibanen var klar foran meg og prøvde å ta fram noe å spise fra baklomma. Det var da jeg traff noe i veien. Sykkelen hoppet og jeg mistet kontrollen.

Først trodde «El Pistolero» at han slapp unna med skrubbsår. Men etter noen få sekunder tilbake på sykkelen innså han at beinet var hardt skadd. Tinkoff-Saxos kaptein fikk bandasje under kneet, ny sykkel og en ny venstresko.

En halvtime senere måtte han gå av sykkelen og ønske lagkameratene lykke til videre.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!