KUNNE SATSET PÅ LANGRENN: - Hadde jeg satset på en skikarriere kunne jeg vært listefyll i verdenscupen, men det er ikke helt umulig at jeg kunne holdt et like høyt nivå i langrenn, sier Edvald Boasson Hagen til Dagbladet. Foto: Fredrik Ø. Sandberg
KUNNE SATSET PÅ LANGRENN: - Hadde jeg satset på en skikarriere kunne jeg vært listefyll i verdenscupen, men det er ikke helt umulig at jeg kunne holdt et like høyt nivå i langrenn, sier Edvald Boasson Hagen til Dagbladet. Foto: Fredrik Ø. SandbergVis mer

- Jeg kunne vært listefyll i v-cupen i langrenn

Edvald Boasson Hagen takker Lillehammer Cykle Klubb for at han ble sykkelstjerne og ikke langrennsløper.

• Her kan du stemme på klubben i ditt hjerte:

OSLO (Dagbladet): Edvald Boasson Hagen (24) har fullført sin beste sesong som syklist med blant annet to etappeseirer i Tour de France.

I desember reiser han og Team Sky på treningsleir til Mallorca og i midten av januar skal han konkurrere i Australia og Tour Down Under. Akkurat nå er Boasson Hagen hjemme i Oslo og lader opp til en ny sesong.

- Det vil være løgn å si at sesongen har gått som forventet, men jeg kan heller ikke si at jeg er overrasket. Før sesongen hadde jeg et håp om en etappeseier i Tour de France. Det endte med to, og det er jo egentlig mer enn jeg kunne forvente, sier Boasson Hagen til Dagbladet.

Takker Lillehammer CK Han forteller til Dagbladet at det er litt tilfeldig at han som 16-åring satset på sykkel. Syklisten fra Rudsbygd i Lillehammer kommune var aktiv i både skisporet og som landeveissyklist. Han takker sin lokale sykkelklubb for at de hjalp ham med valget.

- Som 16-åring drev jeg med både sykling og langrenn. Lillehammer CK har betydd mye for meg. Det var de som introduserte meg for sykling og som bidro til at det var det jeg ville fortsette med, sier han.

Boasson Hagen var en habil skiløper, og tror han kunne holdt et greit nivå dersom han fortsatte med langrenn.

- Hadde jeg satset på en skikarriere kunne jeg vært listefyll i verdenscupen, men det er ikke helt umulig at jeg kunne holdt et like høyt som da det gjelder sykling. Forskjellen på ski og sykling er at langrennsløperne holder høyere intensitet over lengre tid, men jeg har aldri lekt med tanken på at jeg kunne konkurrert med Northug, sier Boasson Hagen.

- Ski er ikke populært 24-åringen forteller at han går på ski som alternativ trening. Det blir ikke godt mottatt av alle i sykkelsporten. Som aktiv i tenårene gikk Boasson Hagen flere mesterskap i langrenn. Han deltok i renn i Holmenkollen, kretsmesterskap og ungdomsmesterskap.

- Det er kanskje ikke alle i sykkelmiljøet som synes det er bra at jeg går på ski, men det har noe med at de fleste i miljøet ikke kommer fra skinasjoner og ikke vet hvor god trening det er. For meg er det en avkobling. Men det spørs om det blir så mange turer i år, sier Boasson Hagen, og sikter til mangelen på snø.