Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg la alt til rette for Mourinho. Men takket han meg?

Leicester-sjef foran følelseladet møte med Chelsea.

SUKSESSMANN. Claudio Ranieri opplever en enorm suksess i Leicester. Han fikk sparken i Chelsea. Mandag kveld møtes de to klubbene i Premier League. Da er det følelser i sving. Foto: PA/NTB scanpix.
SUKSESSMANN. Claudio Ranieri opplever en enorm suksess i Leicester. Han fikk sparken i Chelsea. Mandag kveld møtes de to klubbene i Premier League. Da er det følelser i sving. Foto: PA/NTB scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Mandag kveld møtes sensasjonelle Leicester og ligamester Chelsea på Leicester's hjemmebane King Power Stadium. Manager Claudio Ranieri har stor suksess med sitt nye lag.

Italieneren signerte for Leicester i juli i år. Laget er helt i toppen av Premier League, et poeng bak ledende Arsenal med kveldens kamp og eventuelle poenger til gode.

José Mourinho opplever sin verste managerperiode i karrieren med Chelsea. Fra ligamesterskap forrige sesong, sliter laget på nedre del av tabellen.

Leicester har ikke tapt på åtte kamper på rad. Chelsea har tapt fem ganger i løpet av de åtte siste kampene.

Høy og mørk Det gjør Ranieri høy og mørk foran mandagens oppgjør.

Nå går han ut i engelsk presse og påstår, at han han la det meste til rette for suksessen til Mourinho i Chelsea. Før han selv fikk sparken.

- Men takket han meg? Mourinho har aldri takket meg for noe. Ingen takket meg. Hvorfor?

Derimot påstår Carnieri at Chelseafansen fortsatt takker ham for det arbeidet han la ned.

Foreslo Drogba Ranieri signerte med Chelsealegendene Frank Lampard og John Terry.
Han sier blant annet til Mirror, at det var han som foreslo Didier Drogba for klubbens nye eier, den russiske mangemilliardæren Roman Abramovitsj. Men at Drogba først kom til klubben etter at han selv var sparket.

Ranieri fikk fyken av Abramovitsj i 2004, som ga jobben til José Mourinho.

Russeren hadde kjøpt Chelsea året før.

- Jeg mener at grunnen til Roman Abramovitsj kjøpte klubben, var at vi kom til Champions League. Så kom vi på andre plass i ligaen og vi kom til semifinalen i Champions League. Det var bra. Jeg valgte Petr Cech og Arien Robben. Og jeg foreslo Drogba. Jeg snakket med eieren. Han spurte hvilken spiss jeg kunne ønske meg. Om jeg ble i klubben. Og jeg sa jeg trengte Drogba. Men før han kom, var jeg sparket. Jeg var sikker på at mine dager i klubben var talte, da Abramovitsj kom, sier Ranieri.

Italieneren er en nomade i europeisk fotball. Siden han startet sin managerkarriere i 1987 har han vært innom 15 klubber og et landslag.

Etter fiaskoen som leder for landslaget til Hellas i 2004 med et forsmedelig tap for Færøyene på hjemmebane, fikk han seg en stygg ripe i de italienske lakkskoene.

- Armene i været Men TV-kommentator Øyvind Alsaker er ikke bare enig i de harde påstandene som haglet over Ranieri.

- Han ble dyttet ut i Chelsea. Og ser vi bort fra Hellas, som var en pinlig affære, så har vel Ranieri gjort det ganske brukbart i flere klubber. Tabloidene sto klare, da Ranieri kom fra Hellas til Leicester. Men nå er det bare å strekke armene i været for ham, sier Alsaker.

TV2-eksperten sier at det er nå kjøret har begynt for alvor.

- Det er ut i januar vi virkelig har fått se hva Leicester er gode for. Det er nå det virkelig tøffe programmet er i gang. At de greide poeng mot Manchester United tror jeg betyr mye. Greier de det også mot Chelsea, blir jeg enda mer imponert. Etter Chelsea venter
Liverpool, Everton og Manchester City. Jeg tror det blir tøft for Leicester å være topp fire på nyåret, sier Alsaker.

Han tror også at det en gang må si stopp for scoringsrekka til Jamie Vardy.

- En gang må det stoppe opp for Vardy. Hvordan vil laget takle det?

Om Ranieri gjorde noen suksessgrep da han kom til Leicester i juli, har Alsaker følgende betraktning:

- Kanskje det store grepet var at han ikke utførte noe grep. Han hadde analysert kampene til Leicester godt. Og han så at det var et lag som hadde noe på gang. Han beholdt stort sett det tidligere støtteapparatet og innførte bare en ny assistent. Han holdt fast på det meste i laget, forteller Alsaker.

Han konkluderer slik om kampen mandag kveld:

- Chelsea skal være et bedre lag. Jeg tror Leicester får det tøft. Men når det er sagt, så er Leicester et vanskelig lag å spille mot. De har lite ball, men de har stor gjennombruddskraft og kontrer inn mange mål, sier Alsaker.

Om Ranieri allerede har fått sin revansje med den overraskende suksessen med Leicester, mener Alsaker at det er for tidlig å si. Det er ved sesongslutt han mener at man må trekke konklusjonene.

Men han legger til:

- Selvfølgelig kan det bli den store revansjekvelden for Ranieri.

Om Leicester slår hans tidligere arbeidsgiver Chelsea. Der Claudio Ranieri mener han urettsmessig ble sparket ut.

UTAKKNEMLIG. Claudio Ranieri påstår at José Mourinho har opptrådt utakknemlig overfor ham. Mandag møtes de to på sidelinja, når Leicester møter Chelsea. Foto: BPI/REX Shutterstock/NTB scanpix.
UTAKKNEMLIG. Claudio Ranieri påstår at José Mourinho har opptrådt utakknemlig overfor ham. Mandag møtes de to på sidelinja, når Leicester møter Chelsea. Foto: BPI/REX Shutterstock/NTB scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media