- Jeg lå halvnaken blant fremmede

Det var tidspress og merkelige omstendigheter da Sivert Heltne Nilsen ble solgt fra Horsens til Elfsborg forrige måned.

I ELFSBORG: Sivert Heltne Nilsen måtte gjennomføre legesjekken hos en venninne av Elfsborg-legen da det svenske overgangsvinduet gikk mot slutten. Her fra tiden i Brann. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
I ELFSBORG: Sivert Heltne Nilsen måtte gjennomføre legesjekken hos en venninne av Elfsborg-legen da det svenske overgangsvinduet gikk mot slutten. Her fra tiden i Brann. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpixVis mer

Det pleier ikke være mangel på dramatikk mot slutten av overgangsvinduene rundt om i Europa.

Her i Norge tok Nicklas Bendtners overgang til FC København de store overskriftene på den siste dagen av sommervinduet, etter at overgangen ble klar bare noen minutter før midnatt.

En annen som hadde en mildt sagt spesiell overgang på «Deadline Day» var Sivert Heltne Nilsen.

Bare et drøyt år etter at han byttet ut faren som trener i Brann med dansk fotball i Horsens, var han på vei videre til svensk fotball og Elfsborg på den siste dagen av det svenske overgangsvinduet, den 13. august.

Overgangen drøyet i tid og tilslutt var det bare på minuttet at den gikk gjennom, forteller Heltne Nilsen selv i et nytt intervju.

- Agenten som var med sa at «dette går ikke, aldri i livet. Vi kan like gjerne gi opp», men klokka 23:57 var alt klart, trodde vi. Senere har jeg hørt at pengene ble overført klokka 23:59, så det var med minst mulige margin, sier Sivert Heltne Nilsen i podcasten BT Fotboll.

- Jeg har ellers trodd at «Deadline Day»-kaos bare var noe man hørte om, fortsetter bergenseren.

Tidspresset førte også med seg en annen meget spesiell situasjon. Elfsborgs lege Matilda Lundblad var nemlig på besøk hos en venninne, og dermed måtte Heltne Nilsen få legesjekken utført der i legevenninnens leilighet.

- Det var spesielle forhold, må man kunne si. Jeg lå nesten naken på en fremmed persons sofa, og det var fullpakket med folk - og jeg kjente ingen av dem, forteller den tidligere Brann og Horsens-spilleren.

Heltne Nilsen har fått en god start på livet i svensk fotball. Siden hans ankomst har Elfsborg gått ubeseiret med to seire og en uavgjort i Allsvenskan. Laget ligger på en niendeplass i den svenske serien. Til helga venter et bortemøte med AFC Eskilstuna.