Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg la på toppen av fingeren som et lokk

Anita Valen etter styrten.

(Dagbladet.no): Syklisten Anita Valen måtte få sydd på plass øverste del av langfingeren på høyrehånda etter en treningsulykke mandag.

- Toppen av fingeren ble skåret av, den hang og slang inn til beinet. Jeg måtte legge den på som et lokk, forteller Valen til Dagbladet.no.

Etter en kollisjon med en lagvennine under trennigstur i Costa Blanca-området landet Valen på et metallrekkverk. Fingeren først, og magen og kroppsvekta oppå det skarpe gelenderet.

- Dette er stygt

Valen ble forslått i både rygg og mage, men det var den avkappede fingeren hun straks rapporterte til lagledelsen som fulgte etter i følgebil.

- Jeg sa til sportsdirektøren: «Dette er stygt. Vi må på sykehus.» Jeg så med en gang at dette måtte sys. Jeg ble liggende i en litt fordreid stilling, mens jeg holdt over fingeren for å stoppe blødninger. Trafikken ble stoppet i begge retninger ettersom jeg havnet midt i veibanen, sier 39-åringen.

Valen sier at hun ikke orket å se mer enn strengt tatt nødvendig på den opphakkede fingeren.

- Skrubbsår er greit, det har jeg måttet rense sjøl så mange ganger, men dype sår orker jeg ikke. Jeg kunne ikke blitt noen doktor, sier Valen.

REDUSERT: Fingerskaden har ødelagt noe av treningsuka i Spania for Anita Valen, men hun er ved godt mot. Foto: Scanpix
REDUSERT: Fingerskaden har ødelagt noe av treningsuka i Spania for Anita Valen, men hun er ved godt mot. Foto: Scanpix Vis mer

Ikke akkurat golf

Samtidig er hun tøff, og tok sykkelen i stedet for taxi hjem fra sykehuset der fingeren ble sydd på plass. Og sår og skader er en del av gamet.

- Jeg har valgt å bli syklist. Det er ikke golf jeg driver med, humrer Valen.

Hun forteller at kuttet i fingeren er skrått, og stingene går på tvers av det ytterste leddet på langfingeren.

- Det gjør at det er vanskelig å bøye den, og det er vanskelig å gire og bremse.

Men også mellom øktene gir en oppkuttet finger problemer.

- Jeg har fått en del nattesøvn ødelagt på grunn smertene, og prøver å ta det igjen på dagtid. Og fingeren kan ikke bli våt, så det blir mye bruk av plastposer og store gummihansker til dusjing og alt mulig, forklarer Anita Valen.

Gode nyheter

image: - Jeg la på toppen av fingeren som et lokk

Hun gleder seg likevel til en fin sekstimerstur i morgen, før det bærer hjem til Nederland på mandag. 9. mars er det europeisk sesongåpning i Belgia.

Dagen i dag har dessuten vært god for Valen, som har fått noen hyggelige telefoner.

- Jeg mangla 60-70 000 kroner for å være helt i havn med sponsorbudsjettet, og det fikk jeg i dag, forteller hun.

Valen har vært bekymret for satsingen denne sesongen etter at hun mistet stipendet fra Olympiatoppen.

Et annet spenningsmoment for Valen i år er om hun får OL-plass. Og tidligere i dag ringte sportssjef Steffen Kjærgård i sykkelforbundet.

- Han lurte på klesstørrelse og passopplysninger. Det betyr jo ikke at jeg er OL-klar, men det var positivt at han ringte, sier Anita Valen.

OL i Beijing kan bli avslutningen på en lang sykkelkarriere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media