FIRE NYE ÅR: Abdisalam Ibrahim har skrevet under en ny fireårskontrakt med Manchester City. Her er han i en duell med Javier Mascherano i Premier League-debuten. Foto: REUTERS
FIRE NYE ÅR: Abdisalam Ibrahim har skrevet under en ny fireårskontrakt med Manchester City. Her er han i en duell med Javier Mascherano i Premier League-debuten. Foto: REUTERSVis mer

- Jeg lærer av Vieira hver dag

Norske Abdi belønnet med fireårskontrakt i City.

|||(Dagbladet): Stortalentet Abdisalam Ibrahim (18) - populært kalt Abdi - skrev i dag under på en ny fireårskontrakt med hardtsatsende Manchester City.

Han har allerede debutert på A-laget, og manager Roberto Mancini viser med den nye kontrakten at han ønsker å satse på unggutten.

- Jeg kunne ikke vært i en bedre klubb, jeg er veldig fornøyd og nyter tilværelsen, sier Abdi til klubbens hjemmeside.

Skryter av Vieira18-åringen fra Fjellhamar utenfor Oslo har gått gradene hos de lyseblå, og selv om klubben har brukt milliarder på nye spillere - velger de altså å satse på Abdi også.

- Sjefen har vært veldig bra for meg og de andre gutta. Han mener at hvis du er god nok, er du gammel nok. Mancini sender positive signaler til alle de unge spillerne, sier Ibrahim.

Det er ikke bare italieneren 18-åringen lærer av. I vinter hentet Mancini veteranen Patrick Vieira på lån ut sesongen - og Abdi mener han lærer noe hver dag.

- Patrick er en fantastisk fyr. Han har opplevd utrolig mye i karrieren sin og å kunne lære av ham på treningsfeltet daglig er fantastisk. Han har hjulpet meg mye allerede, ved å gi meg tips om hvordan jeg skal spille og bevege meg på banen, sier Ibrahim.

Drømmer om landslagetAbdi debuterte for A-laget mot Scunthorpe i FA-cupen i vinter, og 21. februar fikk han sjansen i Premier League også - mot Liverpool.

- Rett før juleferien fikk jeg beskjed om å bli igjen og trene med A-laget. Da fikk jeg sjansen til å vise meg fram, og siden har det egentlig bare gått oppover, sa han til Dagbladet for en måned siden.

Midtbanespilleren er fast inventar på det norske U19-landslaget, men han sikter selvfølgelig også mot seniorene.

- Er A-landslaget et mål for deg?

- Ja, det hadde vært kjempekult å få prøve seg. Jeg må bare fortsette å trene og utvikle meg, og prøve å bli fast på A-laget til City. Og da blir målet å få plass på A-landslaget også i Norge. Jeg får stå på og gjøre det bra - så får vi se.

FORBILDET: Patrick Vieira er læremesteren til Abdi. Foto: REUTERS
FORBILDET: Patrick Vieira er læremesteren til Abdi. Foto: REUTERS Vis mer