KVINNELIG MIKE TYSON? Etter at Anne-Sophine Mathis slo ut Holly Holm på knock-out i Holms hjemmearena er det ikke bare Cecilia Brækhus sine belter som står på spill når de to møtes. Foto: Berit Roald / Scanpix
KVINNELIG MIKE TYSON? Etter at Anne-Sophine Mathis slo ut Holly Holm på knock-out i Holms hjemmearena er det ikke bare Cecilia Brækhus sine belter som står på spill når de to møtes. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

- Jeg lærte å slå hardt i gatene i Marseille

Brækhus-motstander har slått ut 18 jenter.

Cecilia Brækhus møter en fransk knockoutmaskin 17. mars. Anne-Sophie Mathis lærte å bokse i bakgatene i Marseille.

De to støter sammen i kvinneboksingens største kamp på meget lenge. Det skjer i Frederikshavn om vel en måned. Mathis gleder seg stort. Hun startet karrieren på uvanlig vis og hadde en tøff barndom

- Jeg begynte å bokse da faren min døde. Jeg hadde mye aggresjon og sinne som måtte ut, men før det hadde jeg sloss litt i gatene i hjembyen min. Det var der jeg lærte å slå så hardt. I boksingen fant jeg en trener som ga meg selvtillit og ble en farsfigur for meg, sier Mathis til NTB.

Farlig Hun har 18 triumfer på knockout så langt. Amerikanske Holly Holme ble regelrett utslått av Mathis før jul.

Brækhus ser fram til duellen.

- Oppveksten min var nok noe roligere i Sandviken (Bergen) enn den hun opplevde. Dette er min hittil største kamp i karrieren. Mathis slår knallhardt og har fysikk til å gå ti runder i bra tempo. Men vi må finne en strategi for å minimere hennes sterke sider, sier Brækhus til NTB.

Fredag satt de sammen på podiet i Oslo for første gang. Etterpå ventet den klassiske fotograferingen ansikt til ansikt, men bokserne brøt til slutt ut i latter.

Stemningen var ganske lun.

Støtte Brækhus flyttet til Tyskland for å utøve sin idrett. - Jeg tok til etterretning at jeg ikke kunne fortsette i Norge. Jeg håper det blir mange nordmenn på tribunene i Frederikshavn. Blir det slik, kan dette være mitt beste minne fra karrieren. Det blir en veldig, veldig tøff kamp. Det er to forskjellige stilarter som møtes her, sier Brækhus.

Kampen sendes på gratis-TV, og Viasat ser for seg høye seertall. Brækhus er svært populær.

- Jeg merker allerede nå at denne kampen er noe helt spesielt.

Større Mathis er elleve centimeter høyere enn Brækhus.

- Jeg har sett mange kamper med henne, men er ikke skremt eller imponert. Det har jeg aldri vært før noen kamp. Men jeg ser på Danmark som hjemmebane for henne. Derfor bør jeg nok avgjøre før tiden er ute, sier den franske jenta.

Brækhus setter alle sine belter på spill i den norddanske byen.

- Dette er min største utfordring, og jeg ønsker å møte de beste i boksingen. Det får jeg en mulighet til. Det er jeg meget, meget takknemlig for. Etter seieren mot Holm er hun (Mathis) favoritt og jeg en utfordrer.

(NTB)