Eirik Myhr Nossum ny landslagstrener:

- Jeg lærte mye av motgangen vi møtte

Eirik Myhr Nossum blir hovedtrener for allroundlandslaget i langrenn. Tidligere har han jobbet tett på barndomskompisen Northug og hatt trenerrollen i Lyn Ski. Han utelukker at dette kan bli problematisk.

HOVEDTRENER: Eirik Myhr Nossum blir ny landslagstrener for menn allround i langrenn.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HOVEDTRENER: Eirik Myhr Nossum blir ny landslagstrener for menn allround i langrenn. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Tirsdag ble Eirik Myhr Nossum presentert som ny hovedtrener for allroundlandslaget i langrenn. 32-åringen har gått fort i gradene, og blir den yngste langrennstreneren noensinne.

- Alder er bare et tall. Jeg har vært gjennom mye på få år. Jeg liker å sammenlikne det med utviklingstrappa til Norges Skiforbund. Jeg føler selv jeg har gått min egen utviklingstrapp på trenersiden, og har også med meg en litt annen kompetanse i og med at jeg har vært klubbtrener ganske nylig. Jeg ser fordeler med hvordan klubb-Norge drives. Den tankegangen tar jeg med meg inn på elitenivå, sier Nossum til Dagbladet.

Han påpeker selv at det er overraskende.

- Jeg så nok ikke dette for meg da jeg først bestemte meg for å bli trener for noen år siden. Det at jeg skulle bli hovedtrener som 32-åring var nok ganske ambisiøst på den tida, men jeg tror jeg er klar for oppgaven, kommenterer han.

Nære relasjoner

Eirik Myhr Nossum har mastergrad i idrettsfysiologi fra Norges idrettshøgskole, vært klubbtrener i Lyn ski fra 2006 til 2016, i tillegg til å være personlig trener for Petter Northug i tiden 2007 til 2014. Der sier han selv at han var en «altmuligmann», som gikk fra å kjøre bil og smøre ski til å være trener.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer