GOD START: Marthe Kristoffersen ble nummer fem på dagens prolog, og varsler at hun er i "jævla god form". Foto:  EPA/HENDRIK SCHMIDT
GOD START: Marthe Kristoffersen ble nummer fem på dagens prolog, og varsler at hun er i "jævla god form". Foto: EPA/HENDRIK SCHMIDTVis mer

- Jeg lagde vel tidenes komishow

Men nå har Marthe Kristoffersen (22) glemt gamle mageplask - og lover angrep i Tour de Ski.

OBERHOF (Dagbladet): For to år siden gikk det fullstendig galt for Marthe Kristoffersen under Tour de Ski-prologen i Oberhof. I en utforkjøring opplevde hun et skikkelig mageplask, slo seg kraftig og ødela utstyret.

Nå er Meråker-jenta i Tour de Ski for å underholde på en helt annen måte. Hun vil rett og slett spise kirsebær med de aller største. Og det har hun mulighet til etter dagens prolog i Oberhof, der hun ble nummer fem.

Kanskje kunne hun ha vært enda en plassering høyere, hvis hun ikke hadde vært så forsiktig i den ene utforkjøringen i løypa.

- Jeg lagde vel tidenes komishow her da jeg tryna. Denne gangen ville jeg holde meg på beina. Kanskje jeg var litt for feig, erkjenner Kristoffersen, som i den grad det er noen trøst er i godt selskap. Også Marit Bjørgen var særdeles forsiktig, og tapte trolig etappeseieren på det.

Elsker å angripe Løpet var uansett den formbekreftelsen Kristoffersen hadde håpet på.

- Jeg føler meg faktisk i jævlig bra form, sier hun rett ut.

- Nå skal jeg angripe. Jeg elsker å angripe, og får jeg muligheten, skal jeg ta den, fastslår den uredde ungjenta.

I fjor ble hun nummer sju i Tour de Ski. Det vil hun helst forbedre.

Jakstart Og muligheten er der, altså. Dagbladet har spådd Kristoffersen som en av tre som kan utfordre Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk.

Tour de Ski fortsetter i morgen med 10 km jaktstart i klassisk.

- Kanskje ikke min beste distanse, men jeg hadde ei veldig bra klassiskøkt hjemme i jula. Jeg skal i hvert fall kjempe, fastslår Kristoffersen, som starter 19 sekunder bak ledende Kowalczyk.