FRA SKUFFELSE TIL SUKSESS: Bjarne Riis og Tinkoff-Saxo har sett dem juble for seier på tre av de fire siste etappene.  Foto: Daniel Sannum Lauten/ Dagbladet
FRA SKUFFELSE TIL SUKSESS: Bjarne Riis og Tinkoff-Saxo har sett dem juble for seier på tre av de fire siste etappene. Foto: Daniel Sannum Lauten/ DagbladetVis mer

- Jeg lager plan B på 20 sekunder

Hjernen bak Tinkoff-Saxos snuoperasjon.

PlA D'ADET (procycling.no): Da Alberto Contador krasjet ut på den 10. etappen, trodde flere at det var over og ut for stjernelagets ambisjoner i årets tour.

Men der Team Sky har slitt med å prestere etter at deres kaptein Chris Froome måtte bryte, har Tinkoff-Saxo triumfert tre ganger på de fire siste etappene.

- Vi måtte skifte fokus. Det ville blitt en ekstremt lang tour hvis vi ikke hadde motivasjon til å fortsette. Vi ble enige om å kjempe videre, og alle tok Oleg (Tinkov, lageieren, red.anm.) i hånden om den planen, forklarer sportsdirektør Bjarne Riis procycling.no på Pla d'Adet.

- Hvor viktig er det med en plan B?

- Jeg kan lage en plan B på 20 sekunder. Det er derfor jeg er her, svarer dansken.

Med Rafal Majkas soloseier onsdag, har det russiske laget vunnet tre fjelletapper i årets Tour de France.

- Dette gjør ikke opp for tapet av den gule trøya, men vi er veldig stolte over det vi har gjort på de siste etappene, sier Riis.

I tillegg til Majkas to triumfer vant også Michael Rogers tirsdagens etappe.

Riis tror de har en framtidig seierskandidat i polakken.

- Majka kom inn i touren etter en hard Giro d'Italia. Han viser hvilket stort talent han er ved å vinne to harde etapper. Han utvikler seg veldig bra, og om noen år kan han kjempe om pallen sammenlagt.

Også 24-åringen selv har blitt glad i verdens største sykkelritt etter ei suksessfull uke.

-Hvordan ser din tour-framtid ut?

- Jeg liker Tour de France veldig godt. Klimaet passer meg bra, og resultatene mine her er veldig gode, forteller Majka til procycling.no.

Lørdagens triumf var Majkas første som profesjonell rytter etter at han var nære å vinne flere etapper i giroen hvor han endte på sjetteplass sammenlagt.

Onsdagens seier trygget også polakkens ledelse i kampen om klatretrøya.

Les også: Hjelperytter Kristoff: - Det var ikke planen

Med én fjelletappe igjen er han 31 poeng foran Nibali og 37 poeng foran Rodríguez. Alt ligger til rette for at han får ta turen opp på podiet i Paris søndag.

Rittets siste fjelletappe følger du torsdag direkte hos procycling.no - i samarbeid med dagbladet.no.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.