NY NEDTUR: Tarjei Bø endte på en skuffende 26.-plass på 20-kilometeren i OL i dag. Nå har han ikke gå fellesstarten, og nå kan han også bli vraket til herrestafetten neste lørdag.
NY NEDTUR: Tarjei Bø endte på en skuffende 26.-plass på 20-kilometeren i OL i dag. Nå har han ikke gå fellesstarten, og nå kan han også bli vraket til herrestafetten neste lørdag.Vis mer

- Jeg legger opp, om jeg ikke får gå stafetten

Men Tarjei kan ha gått sitt siste løp i OL.

SOTSJI (Dagladet): Gårsdagens normalprogram i OL endte med 26. plass og en tredje strake nedtur for stryningen. 18 treff på 20 skudd er brukbart, men i langrennssporet ble det en ny vond dag. I sporet tapte han to minutter og  15 sekunder til gullvinner Martin Fourcade.

Med en 39., 27. og 26. plass på tre OL-starter er han ikke kvalifisert for OL-fellesstarten

- Jeg puster og peser, og det er lite trykk i beina. Jeg føler at jeg mangler fire-fem gir. Jeg er langt unna å ta medalje, og det er synd, for det er nå det gjelder. Det er fire år til neste gang, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

- Må ha mer krutt
Landslagstrener Roger Grubben ser uansett ingen grunn til at Tarjei skulle gått OL-fellesstarten, så sakte som han går på ski nå.

- Tarjei funker ikke som han skal, det er ingen hemmelighet. Om han ikke har mer krutt enn han hadde her, så er han uansett ikke medaljekandidat på fellesstarten uansett, sier landslagstrener Roger Grubben.

I tillegg til fellesstarten er det to stafetter igjen: Mixed-stafett neste onsdag, og herrestafetten neste lørdag.

Tarjei er garantert uaktuell for den første, men nå begynner det også å spøke for plassen på stafettlaget.

Vetle testes i dag
I dag skal OL-reserve Vetle Sjåstad Christiansen (21) skal gå et testløp i Sotsji i dag, en økt hvor han skal gjennomføre et løp som om det var en stafettetappe, med ekstraskudd og alt.

- Vetle har fått beskjed om å forberede seg til alle løp som om han skal gå. Det gjelder også stafetten, sier Roger Grubben til Dagbladet.

For Tarjeis del får han ikke flere løp å vise seg fram i. Hvorvidt han beholder plassen på stafettlaget eller ei, må derfor avgjøres på skjønn.

- Vi har litt tid på oss og må se an formutvikling. Vi har også muligheter til å matche folk på noen hardøkter framover, og til syvende og sist må vi ta en avgjørelse vi tror er riktig, og så må vi stå for det, sier Grubben.

Funker ikke i høyden
Landslagstreneren er bekymret over at Tarjei Bø ikke ser ut til å få noen formutløsning, nå selv etter snart to uker i OL-byen.

- Det kan være høyden som gjør at Tarjei ikke funker. Det er lett å glemme at han fortsatt er ganske ung. Han har ikke gått høydemesterskap tidligere. Vi har lite grunnlag på han, sier Grubben.

- Kan glimte til
Tarjei Bø håper og tror i det lengste at han får gå OL-stafetten.

- Det er stafetten som lyser opp for meg der framme nå. Om jeg ikke får gå den, så legger jeg opp, sier han til Dagbladet med et smil om øyet.

- Det er en stafett som vi som lag mer enn noen gang trenger å lykkes på, og der kan jeg glimte til Det er et kortere løp og en lettere løype.