- Jeg legger opp

- Rollen som klovn og sosialminster i RBK holder ikke i lengden. Nå vil jeg gi meg mens jeg er på topp, sier Jahn Ivar «Mini» Jacobsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norsk fotballs store fargeklatt, Rosenborgs Jahn Ivar «Mini» Jacobsen legger opp. Han skal spille så lenge Rosenborg er i Champions League. Deretter er det definitivt slutt, forteller han.

- Skal du være på topp i dette gamet, må du være topp motivert. Nå er jeg 5 kilo for gammel og føler at jeg har gjort mitt på banen, sier Mini til Dagbladet.

Han forteller at avgjørelsen er en del av en prosess som startet allerede i høst. Motivasjonen har sakte men sikkert forsvunnet:

- Nå er jeg 34. Skal jeg henge med i kampen med ungguttene på laget, må jeg trene to ganger om dagen og kutte ut colaen. Det klarer jeg ikke lenger, sier Mini.

Får støtte fra Eggen

RBK-trener Nils Arne Eggen sier avgjørelsen er riktig hvis han ikke føler at han har mer å gi. Men han vil savne Mini:

- Mini har betydd enormt for norsk fotball. Han har vært med på oppturen i norsk fotball og er en av de store navnene i norsk fotballhistorie, sier Eggen.

Men den som tror at Mini vil forsvinne helt fra fotballen og Rosenborg, tar nok feil. Mini legger seg ikke på ryggen og hviler ut, tvert imot:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer