- Jeg legger opp

- Rollen som klovn og sosialminster i RBK holder ikke i lengden. Nå vil jeg gi meg mens jeg er på topp, sier Jahn Ivar «Mini» Jacobsen.

Norsk fotballs store fargeklatt, Rosenborgs Jahn Ivar «Mini» Jacobsen legger opp. Han skal spille så lenge Rosenborg er i Champions League. Deretter er det definitivt slutt, forteller han.

- Skal du være på topp i dette gamet, må du være topp motivert. Nå er jeg 5 kilo for gammel og føler at jeg har gjort mitt på banen, sier Mini til Dagbladet.

Han forteller at avgjørelsen er en del av en prosess som startet allerede i høst. Motivasjonen har sakte men sikkert forsvunnet:

- Nå er jeg 34. Skal jeg henge med i kampen med ungguttene på laget, må jeg trene to ganger om dagen og kutte ut colaen. Det klarer jeg ikke lenger, sier Mini.

Får støtte fra Eggen

RBK-trener Nils Arne Eggen sier avgjørelsen er riktig hvis han ikke føler at han har mer å gi. Men han vil savne Mini:

- Mini har betydd enormt for norsk fotball. Han har vært med på oppturen i norsk fotball og er en av de store navnene i norsk fotballhistorie, sier Eggen.

Men den som tror at Mini vil forsvinne helt fra fotballen og Rosenborg, tar nok feil. Mini legger seg ikke på ryggen og hviler ut, tvert imot:

Nå vil han satse på noe annet han har drevet en del med i det siste, nemlig tv- og videoproduksjon. I produksjonsselskapet TMM Produksjon skal han lage produksjoner for fjernsyn og næringsliv.

- Det blir vel til at jeg tar turen innom RBK-brakka på Lerkendal, også når jeg skal drive med videoproduksjon, sier Mini.

Ta turen innom Sportprofilers nettsider, der Mini først avslørte planene på sine egne hjemmesider.

LEGGER OPP: - Nå er jeg for gammel til å holde ut i dette gamet, sier han til Dagbladet.