- Jeg lekte meg med Lars på landslagstrening i alle år

Rekdal og Bohinen erter hverandre før cupmøte.

(Dagbladet): Kjetil Rekdal og Lars Bohinen kjenner hverandre godt fra tida sammen på landslaget og da de var kolleger i Vålerenga.

I morgen kveld står de på hver sin side av banen, når VIF og Asker møtes på Føyka for tredje runde av cupen.

Og meldingene hagler i forkant av oppgjøret. Se videoen over!

- Advarsel nok
- For oss har denne kampen blitt ekstremt viktig. Vi forbereder oss som om det skulle være en cupfinale, faktisk. Det er vi nødt til å gjøre, sier Rekdal til Dagbladet.

De to trenerne møter hverandre på Valle, inne på VIF-sjefens kontor.

Lørdag gikk oslolaget på nok et tap - 1-2 mot Rosenborg - og gikk med det til ferie på 12.plass. Det gjør at fokuset på cupsuksess, og i første omgang morgendagens kamp mot andredivisjonslaget til Bohinen, blir enda større.

- Asker slo ut serieleder Strømsgodset i andre runde av cupen. Det er advarsel nok. Og det er jo cup, der kan alt skje. Men vi må innrømme at vi er favoritter selv om vi ikke har imponert voldsomt i Tippeligaen.

Lars Bohinen har hatt en strålende start på trenerjobben i Asker. Sju strake seire på de første sju kampene er fasiten. Da de i tillegg slo ut Strømsgodset i forrige runde av cupen, ble den gode sesongåpningen komplett.

Kamp på sidelinja
Selv om de to er kamerater, er ikke den interne kampen på sidelinja noe «Reka» bryr seg om.

LANDSLAGSTIDA: Her er de to nåværende trenerne fra en landslagskamp i 1994. Foto: Tor Richardsen / Scanpix
LANDSLAGSTIDA: Her er de to nåværende trenerne fra en landslagskamp i 1994. Foto: Tor Richardsen / Scanpix Vis mer

- Det er ikke vi som skal spille. Jeg drev jo og lekte meg med han på landslagstrening i alle år, slo tunneler på han jevnt og trutt, og taklet han da jeg måtte. Der hadde jeg overtaket på han. Men vi skal ikke møtes. Vi kan gjøre det vi kan i forberedelsene og underveis om det kreves, sier «I», og sender et stikk til sin gamle lagkompis.

Om forberedelsene blir enklere fordi de kjenner hverandre godt, er ikke Bohinen sikker på.

- Kjetil er så uforutsigbar. Det er aldri mulig å vite hvilket lag han stiller med. Det er en utfordring for oss. Men hvis de spiller 4-3-3 som de stort sett har gjort, er det i hvert fall det noe vi kan håndtere. Det gjorde Godset også, og det viste vi at vi klarte å håndtere, forklarer Bohinen, som håper å frustrere Vålerenga-spillerne:

- Jo lenger vi klarer å holde nullen og frustrere dem, jo høyere skuldre får de. Og jo større sjanse får vi. Men de er favoritter, det er det ingen som helst tvil om. Vi må gå ut av vårt gode skinn og prestere bedre enn det vi egentlig har mulighet til å gjøre. Så må vi også satse på at Vålerenga tar litt lettere på det enn det Kjetil ønsker at de skal gjøre.

PS! De to lagene møttes til treningskamp på Føyka i vinter. Da vant Vålerenga 8-1 over Asker.