COPA AMERICA-MESTER: Luis Suarez fikk løfte trofeet da Uruguay sikret seg seieren Sør-Amerika-mesterskapet i fjor sommer. Nå uttaler hans mor seg fra hjemlandet, og hun forstår ikke beskyldningene mot fotballspilleren i England. Foto: AFP/PABLO PORCIUNCULA
COPA AMERICA-MESTER: Luis Suarez fikk løfte trofeet da Uruguay sikret seg seieren Sør-Amerika-mesterskapet i fjor sommer. Nå uttaler hans mor seg fra hjemlandet, og hun forstår ikke beskyldningene mot fotballspilleren i England. Foto: AFP/PABLO PORCIUNCULAVis mer

- Jeg ler av dem som kaller ham rasist

Nå blander også Suarez' mamma seg inn.

(Dagbladet): I går lot Liverpool FC og Luis Suarez være å anke rasismedommen mot spissen, åtte kampers utestengelse og en bot på 365 000 kroner.

Klubben publiserte i samme slengen to pressemeldinger, der det ble understreket at verken spiller eller de helrøde går med på at Suarez var rasistisk mot Manchester Uniteds Patrice Evra på Anfield 15. oktober.

Manager Kenny Dalglish snakket vel og lenge om skjulte sider ved saken etter City-tapet i går kveld, og i dag rykker en ny Suarez-støttespiller inn på arenaen.

Mamma Sandra Suarez finner seg nemlig ikke i at sønnen stemples.

En skam
- Sannhetene er at jeg ler av dem som kaller min sønn rasist. Ingenting kan være lenger fra sannheten. Dette er en skam, fordi året har vært perfekt for Luis, sier mamma Sandra ifølge Liverpool Echo.

Hun bor i Montevideo i Uruguay, der det ifølge Liverpool er helt ok å omtale folk som «negro». Som mamma finner Sandra Suarez få feil med sin fotballspillende sønn, men hun erkjenner at temperamentet har en tendens til å skape problemer for ham.

- Jeg kjenner sønnen min. Jeg vet at han må roe ned ting, sånn som gesten han gjorde til det andre lagets fans. Men han er ikke rasist, sier Suarez-mammaen.

Flere har påpekt at Suarez var siktet for rasistiske uttalelser, og ikke nødvendigvis er rasist av den grunn. Mamma Suarez mener sønnen uansett er straffet alt for hardt.

- En ting er oppførselen hans på banen, det er noe annet når når de beskylder ham for å være rasist, sier hun.

Den uruguayanske kvinne er bekymret for sønnen på banen, selv om hun vet at han kan ta vare på seg selv.

- Jeg er veldig urolig for framtiden hans. Han har hele framtida foran seg, men nå er hans ry svertet. Jeg håper dette styrker ham personlig, og fungerer som en lærepenge, sier Suarez' mor.

Hverdagsord
I sin egen uttalelse i går fortalte Suarez at alt som er sagt om ham den siste tiden er løgn.

Som Dalglish var inne på i går mener Suarez og klubbens eksperter at det engelske fotballforbundet (FA) ikke har satt seg inn i ordbruken i ulike deler av Uruguay.

- I mitt land er «negro» et ord vi bruker i hverdagen, et ord som ikke viser mangel på respekt, og enda mindre er en form for rasistisk ytring. Basert på dette, er alt som har blitt sagt så langt fullstendig usant, sier Suarez.

Suarez er først ferdigsonet til Liverpools kamp 11. februar. Da står Manchester United og Evra på den andre banehalvdelen på Old Trafford.