VM-DEBUT MED STIL: Amanda Kurtovic gjorde en god VM-debut i Brasil, og håpet det skulle gjenspeiles i kontraktsforhandlingene med Larvik. Men de ble ikke enige, og nå ønsker hun seg til utlandet. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet.
VM-DEBUT MED STIL: Amanda Kurtovic gjorde en god VM-debut i Brasil, og håpet det skulle gjenspeiles i kontraktsforhandlingene med Larvik. Men de ble ikke enige, og nå ønsker hun seg til utlandet. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet.Vis mer

- Jeg ler når han sier det ikke betyr noe å miste meg

Kurtovic svarer Larvik-trener Gjekstad.


(Dagbladet): Amanda Kurtovic har bestemt seg for at hun ikke skriver ny kontrakt med Larvik Håndballklubb. Dermed forlater hun klubben til sommeren.

- Grunnen er kort og godt at vi ikke ble enige. På grunnlag av det jeg presterte i VM, trodde jeg det skulle bli annerledes. Det ble det ikke. Det handler både om det sportslige og det økonomiske, sier Kurtovic til Dagbladet.

Først og fremst handler det om at Kurtovic ønsker å bli satset på både i angrep og forsvar.

- Jeg ønsker å spille begge veier, siden det er toveisspillere landslaget vil ha. Det sportslige har førsteprioritet, sier Kurtovic.

Ler av Gjekstad Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad sa til Dagbladet tidligere i dag at Larvik «klarer seg fint» selv om Kurtovic forsvinner. Til TV 2 sier han at det ikke bekymrer ham at Kurtovic forsvinner.

- Det betyr ingenting. Vi har med oss Amanda ut sesongen, så får vi se om det kommer inn en ny spiller eller om vi klarer oss med de to vi har. De utgjør uansett verdens beste høyreside, sier Gjekstad.

Kurtovic sier hun ler av uttalelsene til treneren.

- Jeg ser han har uttalt at det å miste meg ikke betyr noe. Det er det bare å le av. Jeg har prestert godt nok, og vet jeg har betydd noe for klubben, sier hun.

- Frykter du at det at du ikke skriver ny kontrakt får sportslige konsekvenser for deg i vårsesongen?

IKKE BEKYMRET: Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad sier det ikke betyr noe for Larvik å miste Amanda Kurtovic. Foto: Svein André Svendsen, Scanpix
IKKE BEKYMRET: Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad sier det ikke betyr noe for Larvik å miste Amanda Kurtovic. Foto: Svein André Svendsen, Scanpix Vis mer

- Det får tiden vise. Men det skal ikke ha noen betydning, sier Kurtovic.

Bortsett fra at Kurtovic ikke ble enig med Larvik om de sportslige og økonomiske detaljene, er det ingen andre grunner til at hun vil bort.

- Jeg har ikke noe vondt å si om Larvik. Jeg har utviklet meg masse som spiller. Det er det beste stedet å være egentlig, men når vi ikke kommer til enighet, er det ikke det beste stedet å være for meg.

Vil ut av landet Både Stabæk og Tertnes har uttalt til henholdsvis Budstikka og Bergensavisen at Kurtovic er velkommen til dem. Selv forteller hun at det også er konkrete tilbud fra utlandet. Og det er ut hun helst vil.

- Sjansen for at det blir utlandet er ganske stor. Når du har tatt det internasjonale steget, er det vel et steg tilbake å ikke fortsette der man slapp, sier Kurtovic.

Foreløpig er ikke alle detaljer på plass, og hun vil derfor ikke si noe om hvilken liga hun regner med å fortsette i.

- Da blir det for åpenbart. Det er noen ting som skal på plass. Jeg har ikke dårlig tid i det hele tatt, sier Kurtovic.