Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg leser ikke aviser før kampen

Ole Gunnar Solskjær elsker oppstyret før Danmark-kampen. Så lenge han ikke trenger å ta del i det selv.

FORNEBU (Dagbladet): For gutten som er vant til storkamper nesten hver bidige uke året rundt i United, har fått en viss rutine i å stenge ute koket rundt.

- Jeg og Trond Andersen (romkamerat red.anm.) bruker helt bevisst å ikke lese aviser de siste dagene før kamp, sier Ole Gunnar Solskjær.

- Så da kan vi bare skrive akkurat det vi vil da?

- Ja, he, he det må du gjerne gjøre. Bare det blir riktig for de andre som leser det.

Midtpunktet

I går var Solskjær igjen midtpunktet for norsk og dansk presse. Som vår mest lysende stjerne på fotballhimmelen.

- Det er artig med et stort engasjement rundt denne kampen. Jeg har ingenting imot at avisene bygger dette opp til å bli en stor begivenhet. Men vi spillerne trenger ikke å være med og kommentere alt som skrives, sier Solskjær.

- Vi gleder oss bare til å spille fotballkampen.

Og der har du kjernen i Solskjærs personlighet. Han er nøktern, lojal og profesjonell. For uansett hvor mange finter journalistene kom med, fikk vi ikke lokket noe som kan brukes i en ordkrig ut av munnen på Solskjær.

- Jeg vil ikke bidra til noen skriverier, sier han kontant når han bli konfrontert med en uttalelse fra danske Thomas Helveg om at danskene umulig kan tape for Norge. I går lovpriste Solskjær foredraget til svenske Lasse Gustavson, som fortalte sin utrolige livshistorie om smertene og veien tilbake etter å ha blitt vansiret i en gassbrann for nesten 20 år siden.

- Det gir et viktig perspektiv på ting vi driver med. I den store sammenhengen er det ikke det viktigste. De fleste som får familie og barn, skjønner nok det. Det er rart at fotball alltid kommer på førstesidene i avisene, sier Solskjær. Et av punktene Gustavson snakket om, var tomheten som ofte oppstår i tilværelsen etter å ha oppnådd store mål, samt det å bearbeide skuffelser eller store hendelser i livet.

- Lett å relatere

- Det han sa om å bearbeide ting som har skjedd, var lett å relatere til fotballen, sier Solskjær.

- Den sjansen jeg missa mot Bayer Leverkusen i Champions League i fjor, den har ligget høyt i tankene mine og kvernet. Det har jeg ikke glemt, smiler United-stjernen.

POPULÆR: Ole Gunnar Solskjær var midtpunktet blant norske og danske pressefolk i går. - Det er artig med et stort engasjement rundt denne kampen, sier han.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media