Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg leser ikke forumene, men har fått med meg at mange reagerer

Sier Mats Møller Dæhli.

I AKSJON:  Mats Møller Dæhli i godt driv mot Estland i går kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
I AKSJON: Mats Møller Dæhli i godt driv mot Estland i går kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Norge - Estland 0-1 (0-1)

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge tapte 0-1, noe som var flaut og ydmykende i seg selv. Men Mats Møller Dæhli viste tidvis klasse den lille timen han spilte i privatlandskampen mot Estland i går kveld.

19-åringen er ute i kulda i Cardiff. Derfor var det ekstra viktig å sende ut signaler om at han fortsatt besitter kvalitetene han er blitt hyllet for det siste året.

- Jeg synes det var veldig gøy. Jeg koste meg. Det tok 20-25 minutter å komme inn i kampen. Men i starten av 2. omgang var jeg der jeg skal være igjen, sier midtbanespilleren.

Leser ikke forum Han er åpenbart ikke en unggutt som er hundre prosent etter smaken til Cardiffs nye manager, Russell Slade. Men på klubbens forum koker det:

- Hvorfor i huleste er ikke Dæhli i troppen?

Den lokale nettavisa, Wales Online, har slått fast at kjøpet av den tidligere Molde-spilleren er det eneste positive Ole Gunnar Solskjær bidro med i Cardiff.

- Jeg leser ikke forumene på nettet. Men jeg har fått med meg at mange reagerer på at jeg ikke er i troppen, forteller Dæhli til Dagbladet.

- Skapte ikke nok Det gjorde åpenbart godt å komme tilbake til Ullevaal i går, og få tilbake litt av selvtilliten. Med foreldre på tribunen - som for øvrig satt rett ved pappa Ødegaard - vartet Mats opp med flere fikse detaljer.

Men selve kampen, for Norges del, var han ikke fornøyd med:

- Det var ikke bra nok. Vi skapte ikke nok, og vi hadde for få gjenvinninger. Vi var litt passive, påpeker han.

- Nå må vi ha fokuset på søndagen. Vinner vi (mot Aserbajdsjan i EM-kvaliken), vil alt være glemt.

Applaus Dæhli ble erstattet av romkamerat Martin Ødegaard etter 57 minutter. Etter kampen understreket begge at de gjerne vil spille sammen på banen.

- Ødegaard kom inn til fantastisk applaus. Hva tenker du?

- Selvfølgelig, han er fantastisk. Han kommer inn fra høyre, og ser muligheten for stikkere. Jeg fikk litt minner fra mine egne kamper mot Danmark og Skottland i fjor høst. Jeg hadde mye energi, og fikk til stikkere.

- Hvordan er han å dele rom med?

- Vi er blitt kompiser. Vi snakker om alt mulig, og spiller mye FIFA. Det er veldig gøy å ha ham der. Vi lærer av hverandre.

- Ingen kommentar Dæhli vil ikke røpe så mye av hva de to snakker om. For eksempel Ødegaards påståtte besøk til Real Madrid i forrige uke.

- Det har jeg ingen kommentar til. Men vi snakker om masse forskjellig.

- Gir du råd og tips?

- Nei, det ser ut som om han klarer seg bra selv.

Landslaget trener i Oslo i dag. I morgen setter laget seg på flyet til Baku i Aserbajdsjan. Om tre dager venter høstens siste kamp i EM-kvaliken.

VIP: Spillernes familier i en av seksjonene på Ullevaal i går. Fotballpresident Yngve Hallén bakerst til venstre.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VIP: Spillernes familier i en av seksjonene på Ullevaal i går. Fotballpresident Yngve Hallén bakerst til venstre. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media