- Jeg lever under fattigdomsgrensa

- Men drømmen om å bli best i verden over tid, driver meg videre, sier tidligere verdensrekordholder Anders Fannemel (30).

PRØVEHOPPER: Anders Fannemel. Foto: Tore Ulrik Bratland
PRØVEHOPPER: Anders Fannemel. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VIKERSUND (Dagbladet): Skiflygings-VM i Vikersund fortsetter for fullt lørdag. Marius Lindvik leder det individuelle rennet etter to omganger. Fra klokka 16.30 i ettermiddag avgjøres det hvem som blir verdensmester.

En som ikke lenger spiller hovedrollen i skiflygingsbakken, er Anders Fannemel. I februar 2015 satte han verdensrekord i Vikersund med 251,5 meter. Denne helga er han prøvehopper.

Karrieren snudde i Wisla i Polen sommeren 2019. Han ødela korsbåndet i et fall og har siden hatt problemer med å komme tilbake.

Nå er statusen prøvehopper, mens andre har rollen som stjerner og helter.

- Å være prøvehopper er kjekt, selv om jeg gjerne skulle ha kjempet om medaljer. Men dette er et godt alternativ. Og jeg får muligheten til å trene skiflyging, forteller Fannemel på sletta i Vikersund.

Han har hoppet litt verdenscup denne sesongen. Men han var ikke i nærheten av stabile topplasseringer og må nøye seg med kontinentalcup, som er et B-nivå.

Fannemel er ærlig på at det begynner å tære kraftig på økonomien. En hopper lever av pengepremier fra renn. Uten resultater, ingen inntekter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer