Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg lever ut drømmen min, og nå er jeg i OL-finalen

Ingebrigtsen fortsetter å imponere og overraske på 1500 emter.

FORTSETTER Å IMPONERE: Europamester Henrik Ingebrigtsen tok seg til fOL-finale på 1500 meter.Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
FORTSETTER Å IMPONERE: Europamester Henrik Ingebrigtsen tok seg til fOL-finale på 1500 meter.Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Henrik Ingebrigtsen lever ut drømmen sin. Nå er den ferske europamesteren klar for OL-finalen på 1500 meter etter femteplass i søndagens semifinale.

- Jeg var ikke helt sikker på at jeg skulle klare dette før jeg hadde passert mållinjen, men jeg hadde et sterkt håp om å klare det 400 meter før mål. Jeg var på en måte sikker i to vendinger, sa sandnesgutten til NTB.

Han løp et glimrende løp og la seg i tetsjiktet fra start. Litt knuffing og dytting var det underveis, men mest dramatikk var det 250 meter før mål da løperen foran ham snublet.

- Jeg må innrømme at jeg holdt på å falle da det var igjen 250 meter, men jeg klarte meg, selv om jeg tapte litt terreng. Da jeg kom meg inn i svingen, tenkte jeg bare på å akselerere og akselerere, men nestenfallet kostet mye. Det må jeg medgi, fortalte Ingebrigtsen.

Han løp inn til 3.43,26 og hadde den svakeste tiden av samtlige som kom med til finalen. Etter at de to heatene var løpt lå han på 18.-plass. Best var vinneren av det andre semifinaleheatet, marokkaneren Abdalaati Iguider, med 3.33,39.

Drøm og virkelighet - Jeg lever ut drømmen min, og nå er jeg i OL-finalen. Det er fantastisk, jublet Ingebrigtsen, før han fortsatte:

- Det er en hårfin balansegang mellom drøm og virkelighet, for det var ikke så mye om å gjøre for at jeg skulle ha falt like før inngangen til siste sving, sa han.

Etter å ha ligget i annen- og tredjeposisjon lenge, falt han litt lenger tilbake i feltet etter 700 meter, men han var fortsatt godt med i teten og forsvarte plasseringen sin med glans.

- Jeg løper med en autoritet i feltet som gjør at det ikke er så mange som prøver seg på meg. Det var noen som forsøkte underveis i denne semifinalen, men de fikk seg en liten lærepenge. Jeg viste dem at jeg er en viking, sa en selvsikker Ingebrigtsen.

Teknisk perfekt Han lå litt bak i feltet ut på oppløpssiden, men spurtegenskapene hjalp ham raskt framover i feltet. Han passerte tre-fire løpere på vei mot mål og sikret finaleplassen med en margin på sju hundredeler til marokkaneren Mohamed Moustaoui.

- Den siste 100-meteren av dette løpet var teknisk sett helt perfekt. Det gikk nesten av seg selv, selv om jeg hadde litt stivhet i beina, sa Ingebrigtsen, som også fortalte at han nærmest fikk gjøre som han ville i feltet de første to rundene.

- Jeg hadde nok ventet at det skulle bli mer fart i feltet, men nå er jeg i finalen, så det var vel greit at løpet utviklet seg som det gjorde, sa han med smilet godt på plass.

Han sa også at tiden ikke hadde noen betydning.

- Hvordan går det i finalen?

Henrik Ingebrigtsen valgte å la spørsmålet stå ubesvart, men han hadde gliset på plass og tommelen opp da han forlot intervjuområdet under Olympiastadion søndag kveld.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media