- Jeg lever ut drømmen min, og nå er jeg i OL-finalen

Ingebrigtsen fortsetter å imponere og overraske på 1500 emter.

FORTSETTER Å IMPONERE: Europamester Henrik Ingebrigtsen tok seg til fOL-finale på 1500 meter.Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
FORTSETTER Å IMPONERE: Europamester Henrik Ingebrigtsen tok seg til fOL-finale på 1500 meter.Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
ol-logo

OL Tokyo

2020

Henrik Ingebrigtsen lever ut drømmen sin. Nå er den ferske europamesteren klar for OL-finalen på 1500 meter etter femteplass i søndagens semifinale.

- Jeg var ikke helt sikker på at jeg skulle klare dette før jeg hadde passert mållinjen, men jeg hadde et sterkt håp om å klare det 400 meter før mål. Jeg var på en måte sikker i to vendinger, sa sandnesgutten til NTB.

Han løp et glimrende løp og la seg i tetsjiktet fra start. Litt knuffing og dytting var det underveis, men mest dramatikk var det 250 meter før mål da løperen foran ham snublet.

- Jeg må innrømme at jeg holdt på å falle da det var igjen 250 meter, men jeg klarte meg, selv om jeg tapte litt terreng. Da jeg kom meg inn i svingen, tenkte jeg bare på å akselerere og akselerere, men nestenfallet kostet mye. Det må jeg medgi, fortalte Ingebrigtsen.

Han løp inn til 3.43,26 og hadde den svakeste tiden av samtlige som kom med til finalen. Etter at de to heatene var løpt lå han på 18.-plass. Best var vinneren av det andre semifinaleheatet, marokkaneren Abdalaati Iguider, med 3.33,39.

Drøm og virkelighet - Jeg lever ut drømmen min, og nå er jeg i OL-finalen. Det er fantastisk, jublet Ingebrigtsen, før han fortsatte:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer