FIKK MEDISIN: Knut Knudsen vant OL-gull i banesykling og seks etapper i Giro d'Italia. I 1975, etter to år som proff, testet han positivt på en dopingprøve etter at han fikk medisin av lagets lege. - Komisk, sier Knudsen. Foto: Scanpix / Ansa.
FIKK MEDISIN: Knut Knudsen vant OL-gull i banesykling og seks etapper i Giro d'Italia. I 1975, etter to år som proff, testet han positivt på en dopingprøve etter at han fikk medisin av lagets lege. - Komisk, sier Knudsen. Foto: Scanpix / Ansa.Vis mer

- Jeg leverte en positiv dopingprøve, men det var bare komisk

Knut Knudsen og laget fikk medisin etter uvær i Belgia.

(Dagbladet): Den tidligere toppsyklisten Knut Knudsen (62) vant OL-gull i banesykling i 1972, tok seks etappeseire i Giro d'Italia og tre VM-medaljer.

Knudsen testet positivt på en dopingprøve i Belgia Rundt i 1975 - uten at dette fikk store konsekvenser.

- Ja, jeg leverte en positiv prøve, men det var bare komisk. Det var det andre året jeg syklet profesjonelt. Vi var i Belgia, med masse regn og sludd. Vi ble rett og slett syke hele gjengen. Hele laget ble fryktelig forkjøla, sier Knudsen til Dagbladet.

- Så vi fikk medisin av legen. Jeg husker ikke navnet, men den skulle hjelpe oss til å puste bedre. Vi stolte på legen, men fjorten-femten dager senere fikk vi beskjed om at hele laget var tatt i doping, sier Knudsen, som syklet for italienske Jollyceramica fra 1974 til 1977.

Fikk ikke utestengelse
- Hvordan reagerte du?

- Det var ikke morsomt i det hele tatt. Det ble kommentert en del, men det skjedde ikke noe mer. Vi stolte på at legen hadde gitt oss noe lovlig, og mer skjedde ikke i saken, sier Knudsen.

- Hvilke konsekvenser fikk den positive testen?

- Jeg ble fratatt plasseringen i rittet, og fikk en bot. Jeg husker ikke hvor mange sveitserfranc det var, men vi fikk ingen utestengelse, sier Knudsen.

- Så aldri doping
Knudsen bor for tida i den italienske landsbyen Vasanello, noen mil nord for Roma. Han sier til Dagbladet at han aldri har brukt doping, sett bort fra hendelsen i Belgia.

- Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg aldri dopet meg, sier Knudsen.

- Så du noen som brukte doping?

- Jeg så aldri at noen dopet seg, men så flere konkurrenter bli tatt for dopingbruk. Jeg vil anslå at jeg var gjennom 250 til 300 dopingtester, men

Ikke overrasket over Kjærgaard
Knudsen sier han er ikke er overrasket over at Steffen Kjærgaard innrømmet dopingbruk i går.

- Når det gjelder US Postal og Lance Armstrong, og når saken ble rullet opp, så er jeg ikke overrasket over at Kjærgaard var en del av det. Han var jo tross alt med på laget. Det som overrasker meg litt er at han startet med doping allerede før han ble en del av laget, sier Knudsen til Dagbladet.

Kjærgaard sa i går at han startet med doping i danske Team Chicky World i 1998-sesongen.

- Saken som er i Norge er selvsagt trist. Det er en liten tragedie. Det er synd, men også positivt for sykkelsporten. Jeg mener dette er noe som fører til at sporten blir renere, men det vil alltid være juksemakere der ute, sier Knudsen.