SLET ETTER OL: Justyna Kowalczyk  tok gull i Sotsji-OL, men snakker ut om private problemer. Her er hun på pallen med Charlotte Kalla ogTherese Johaug. Foto:  AFP PHOTO / LOIC VENANCE
SLET ETTER OL: Justyna Kowalczyk tok gull i Sotsji-OL, men snakker ut om private problemer. Her er hun på pallen med Charlotte Kalla ogTherese Johaug. Foto: AFP PHOTO / LOIC VENANCEVis mer

- Jeg lider av dyp depresjon

Kowalczyk om private problemer.

(Dagbladet): Langrennsstjernen Justyna Kowalczyk snakker om private problemer i polske Gazeta.

- Jeg har flere ganger vært så langt nede at jeg har vurdert å avslutte hele karrieren, sier Justyna Kowalczyk til avisa, gjengitt av NRK.

Hun tok et etterlengtet OL-gull i Sotsji i vinter, men slutten av sesongen ble preget av skader. Et brudd i foten ødela mye for sjansene i flere OL-øvelser.

- I starten av mai hadde jeg et totalt nervesammenbrudd. Jeg lider av dyp depresjon og har fått hjelp av psykiatere, sier hun.

Til tross for problemene, ønsker hun nå å satse mot en ny VM-sesongen.

- Jeg har i flere måneder hatt problemer med å sove. I forbindelse med flere verdenscuprenn har jeg ikke fått sove før klokka fire på natta, for så å stå opp klokken 6 for oppvarming og renn klokken 11, sier Kowalczyk.

Ifølge NRK er den polske langrennsløperen på treningsleir i Dachstein i Østerrike og har mediastopp i én måned.