Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ligger langt foran det jeg skal

Nå er Petter Northug ordentlig OL-optimist.

ALL GRUNN TIL Å SMILE: Petter Northug innrømmer at han har gamblet for å finne toppformen før OL i. Nå mener han er foran det skjemaet han selv la opp for å vinne gull.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ALL GRUNN TIL Å SMILE: Petter Northug innrømmer at han har gamblet for å finne toppformen før OL i. Nå mener han er foran det skjemaet han selv la opp for å vinne gull. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Petter Northug fikk NM-stafetten akkurat dit han ville, og etter labert tempo i nesten ti kilometer rykket Northug fra de andre lagene opp den siste bakken før målgang på Birkebeinerstadion.

Northug-rykket var tilbake, og åpenbart svært etterlengtet hos alle dem som har vært bekymret for om Northug har mistet det foran OL i Sotsji om bare noen uker.

- Så rått har jeg ikke sett det siden VM i Sapporo, utbrøt stadionspeakeren, og tok muligens litt voldsomt i.

- Nei, det var vel ikke noe godt rykk, men det var vel ikke noen rå løpere heller, så da lyver vel bildene litt, sier Northug sjøl om rykket.

Dagen før avreisen til landslagets høydeopphold og OL-oppladning i høyden i italienske Seiser Alm, mener derimot Northug at han har alt under kontroll før mesterskapet i Russland.

- Jeg ligger langt foran det jeg skal, så da er det bare å ikke gjøre noen dumme ting fram mot start, sier Petter Northug til Dagbladet.

- Du ligger langt foran?

- Ja, jeg hadde ikke forventa å kjempe i teten så tidlig. Planen er at jeg skal ha en veldig formutløsning fram mot Sotsji, og i går var det et føre som ikke passet meg spesielt bra på tremila heller. Jeg kjenner at formen er bra, og da er jeg der jeg skal være.

Hele Norges coronakart