SPENT FØR VM:  Heidi Weng lader opp til VM i italienske Seier Alm med landslaget.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SPENT FØR VM: Heidi Weng lader opp til VM i italienske Seier Alm med landslaget. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

- Jeg liker å slåss med Marit før start. Da blir jeg gira

Weng spent før VM.

SEISER ALM(Dagbladet): Heidi Wengs VM-debut kom i Val di Fiemme i 2013. Da tok hun med seg gull på stafetten og bronse på jakstarten.

Nå er hun to år eldre - og rykker stadig nærmere de to enerne på kvinnesiden -  Marit Bjørgen og Therese Johaug.

- Hvordan er formen?

- Det er alltid spennende. Jeg er glad for at det er Östersund først så vi får en gjennomkjøring der. Man vet aldri før man får på skia. Enten blir det: Oi, dette var lett - eller motsatt, sier Weng til Dagbladet.

Tror på medalje 23-åringen fra Ytre Enebakk følger VM-oppkjøringen fra to år siden, og har stor tro på at det skal lykkes.

- Hva vil være et velykket VM for deg?

- Det er vanskelig å si. Jeg er egentlig bare glad for at jeg er tatt ut, og at det er i Falun passer meg bra. Jeg trives godt der - det er min favorittløypa, ellers har jeg ikke noe mål.

- Vil du være skuffa hvis du kommer hjem uten medalje?

- Det er mange som prøver å gå fort på ski, så det er ikke bare å hente en medalje. Men jeg vil kjempe og prøve så godt jeg kan. Jeg må ha en god dag,  alt må egentlig klaffe. Også har jeg jo alltids lyst til å gå en stafett - det er målet. Men det er kamp om plassene på damelaget i Norge - så vi får se, sier en svært beskjeden Weng.

For gjennom denne sesongen har hun vist at hun kan leke med de aller beste. Hun ble nummer tre i Tour de Ski og har levert jevnt og trutt i verdenscupen.

Lekeslåss med Bjørgen Heidi Weng uttalte i dag at hun tror Petter Northug blir gira av svenskehetsen, og det gjør han til en bedre utøver, etter at Northug fikk så øra flagret av den svenske skilegenden Gunde Svan.

- Henger du også opp bilde av noen på kjøleskapet for å gire deg opp?

- Nei, sier Weng og flirer.

- Jeg liker å høre på musikk før start.  Jeg hører på gammel musikk du vil danse til. Jeg vil ikke gi eksempler, da tror jeg mange vil le litt, sier Weng, og fortsetter:

- Også liker jeg å slåss litt med Marit på start, da blir jeg gira.

- Slåss?

- Ja, vi lekeslåss.

Bryr seg ikke noe om sprinduell For de fleste av landslagsutøverne blir verdenscupen i Östersund denne helga bare en gjennomkjøring.

For Weng blir det en kamp for å vise at hun er verdig en plass på sprintlaget. Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla, Marit Bjørgen og Celin Brun-Lie allerede klare.

Den siste plassen skal avgjøres gjennom et såkalt amerikansk uttak

Det betyr at den som gjør det best av Kari Vikhagen Gjeitnes og Weng i helga får gå.

Et resultat avgjør alt. Det har fått flere til å reagere.  Men Weng lar seg ikke affisere:

- Jeg tenker ikke så mye på det. Jeg leser ikke  det som blir skrevet i media og bryr meg ikke om hva andre sier. Du får spørre sjefene. For min del har jeg vist at jeg kan gå fort på sprint, og har vært på pallen to ganger i år. Det betyr mye for meg å vise at jeg ikke bare er distanseløper.

- Hvordan påvirker det deg at du må prestere der? Forstyrrer det oppkjøringen?

- Nei, ikke i et hele tatt. Jeg har fullt fokus på det jeg skal gjøre her. Jeg har lyst til å gå  sprinten i VM - og den løypa passer meg utrolig bra. Den er tung, er nesten fire kilometer og jeg gjorde det bra i prologen i fjor. Det er det eneste jeg har fokus på. Den som er best får gå -  sånn er det bare, sier Weng.