SPÅS EN RASK VM-RETUR: Tidligere Australia-stjerne Harry Kewell registrerer liten VM-interesse i hjemlandet. Foto: AP/ Hassan Ammar / NTB SCANPIX
SPÅS EN RASK VM-RETUR: Tidligere Australia-stjerne Harry Kewell registrerer liten VM-interesse i hjemlandet. Foto: AP/ Hassan Ammar / NTB SCANPIXVis mer

- Jeg liker at kritikerne sier Australia vil gjøre det dårlig

Kewell om taperstempelet.

Det er knyttet få forventninger til Australias prestasjoner i fotball-VM, både i hjemlandet og i resten av verden.

Australia er med sin 59.-plass på FIFA-rankingen det dårligst rangerte laget i mesterskapet.

De møter sterk motstand i regjerende verdensmester Spania, Nederland og Chile i gruppe B i VM. De fleste bookmakere har derfor høyest odds på at Australia står igjen som vinner av mesterskapet.

- Det høres kanskje litt merkelig ut, men jeg liker at kritikerne forteller at Australia vil gjøre det dårlig, sier den tidligere australske landslagsspilleren Harry Kewell.

Ingen fotballeksperter i Australia tror landslaget vil gå videre fra gruppespillet. VM-kampene vil gå tidlig morgen australsk tid, og publikum i hjemlandet virker lite interessert i det som foregår i Brasil.

- Det beste med denne situasjonen, er at det er ingenting å tape. Når folk sier at Australia vil slite bare med å få skudd på mål, er det motivasjonen landslaget trenger for å bevise at kritikerne tar feil, forteller Kewell.

(NTB-DPA)