- Jeg liker den engelske lederstilen hans

Van Gaal ga kapteinsbindet til Rooney i natt.

KVIKK. Wayne Rooney blir stadig fyldigere i håret, mens resten av kroppen ser ut til å gå motsatt vei. I natt scoret han og var kaptein mot Liverpool. Foto: Chris Trotman/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
KVIKK. Wayne Rooney blir stadig fyldigere i håret, mens resten av kroppen ser ut til å gå motsatt vei. I natt scoret han og var kaptein mot Liverpool. Foto: Chris Trotman/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

• Manchester United - Liverpool 3-1 (0-1)

(Dagbladet): Wayne Rooney scoret Manchester Uniteds utligningsmål mot Liverpool i natt. Spissen har virket pigg i oppkjøringa, og ser kvikkere ut enn han har gjort tidligere. Ikke nok med det - mot Liverpool bar 28-åringen kapteinsbindet for første gang under Louis van Gaal. 

- Jeg ser alltid etter muligheter for å gi kapteinsbindet til spillere. I dag spilte Rooney 90 minutter for første gang, så da fikk han det, sier van Gaal om valget, uten at han vil legge for mye i det. 

- Darren Fletcher har vært kaptein to ganger, og Tom Cleverley har også prøvd seg. Jeg liker den engelske lederstilen Rooney står for. 

Serien teller Hvem som går først ut av spillertunnelen når United serieåpner mot Swansea, gjenstår å se. På det nederlandske landslaget er det Robin van Persie som har vært United-sjefens mest betrodde, og mange virker å tro at «sølvreven» også får bindet rundt armen på Old Trafford den kommende sesongen. 

Men etter van Gaals Rooney-valg og skryt av den engelske lederstilen i natt, virker situasjonen mer åpen. Også Jonny Evans har blandet seg inn i kampen. Van Persie har fått en lengre sommerferie etter VM, og må stå over serieåpninga mot Swansea. 

TIL TOPPS: Louis van Gaal tok sitt første trofe som Manchester United-manager i natt. Foto: AP Photo/J Pat Carter/NTB Scanpix
TIL TOPPS: Louis van Gaal tok sitt første trofe som Manchester United-manager i natt. Foto: AP Photo/J Pat Carter/NTB Scanpix Vis mer

For seieren mot Liverpool til tross - det er 16. august det virkelig gjelder for United. 

- Seieren her betyr ingenting, annet enn at det er hyggelig for supporterne at vi slo Liverpool. Det er naturligvis bedre å vinne enn å tape, men det har ingenting å si om vi ikke vinner i ligaen.

Mellomfornøyd Rodgers Selv om det ble tap mot United i finalen, synes Liverpool-manager Brendan Rodgers at USA-turen har vært nyttig.

- Vi er skuffet over kampen, men det har vært en flott tur for oss, sa han. 

Rodgers' gutter serieåpner hjemme mot Southampton, en klubb som har mistet mange sentrale spillere, blant annet til nettopp Liverpool. Fjorårets sølvvinner i Premier League ser ifølge manageren klare ut til alvoret braker løs om en halvannen uke.

- Spillerne ser ut til å være i god form. Vi mangler bare et par stykker i slag, men de kommer til å være klare til åpningskampen.