KLAR FOR STORKAMP: Patrick Mortensen og Sarpsborg møter Besiktas i Istanbul i kveld. Foto: Bildbyrån
KLAR FOR STORKAMP: Patrick Mortensen og Sarpsborg møter Besiktas i Istanbul i kveld. Foto: BildbyrånVis mer

Sarpsborg-stjerne langer ut:

- Jeg liker ham ikke. Han skal få juling

Patrick Mortensen (29) om duellen med den portugisiske midtstopperstjerna Pepe (35).

  • Besiktas – Sarpsborg, kl. 18.55 på TV 2 Sport

ISTANBUL (Dagbladet): Sarpsborg er på kokepunktet før den største kampen i klubbens historie i kveld. I Istanbul venter storlaget Besiktas foran 41 000 tilskuere i gruppespillet i Europa League.

Alvoret blir understreket av busser og biler med politi som står utenfor hotellet til spillerne og supporterne. Byen har dårlige erfaringer med hooligans som kan slå til når som helst.

HARD NØTT: Midtstopper Pepe (foran) skummer fløten av siste del av fotballkarrieren. I kveld spiller han og Besiktas mot Sarpsborg i Europa League. Foto: NTB scanpix
HARD NØTT: Midtstopper Pepe (foran) skummer fløten av siste del av fotballkarrieren. I kveld spiller han og Besiktas mot Sarpsborg i Europa League. Foto: NTB scanpix Vis mer

En duell i duellen i dette Istanbul-slaget blir møtet mellom Sarpsborg-spiss Patrick Mortensen og Besiktas-midtstopper Pepe. Sistnevnte har 101 landskamper for Portugal og spilte i flere år sammen med Cristiano Ronaldo i Real Madrid.

Men Mortensen strekker ikke ut en arm før møtet.

- Jeg har sett ham på TV opp gjennom åra. En forferdelig spiller å se på. Hvis det skjer det minste med ham, virker det som om han har brukket et bein, eller blitt skutt tre ganger i ryggen. Den type spillere liker jeg absolutt ikke. Forhåpentligvis får jeg gitt ham litt juling, sier Mortensen til Dagbladet.

Strøkent hotell

Vi møter den danske angriperen på hotell Intercontinental i Istanbul. Her har Sarpsborg ladet opp siden tirsdag kveld, og fra utsida ser det riktig så strøkent ut. Her er store ballsaler, spaavdeling, treningsrom og utsikt over sentrale deler av Istanbul.

Mortensen har smilet på lur når han sier at han skal gi Pepe juling. Men bak smilet ligger det alvor. For – hvis Sarpsborg står med lua i hånda på Vodafone Park – kommer laget til å bli spist levende i det tyrkiske vepsebolet. Her må du spille fotball på hjemmelagets premisser. Og det innebærer full krig.

- Jeg gleder meg veldig, sier Mortensen.

- Når jeg har sett Pepe på TV, har jeg snakket negativt om ham. Han virker så umoralsk. Men jeg gleder meg til å spille mot ham. Det blir en utfordring. Det blir kanskje min største utfordring i karrieren.

Mortensen tenker ikke bare på Pepe. Han tenker på motstanderen Besiktas. Tre tyrkiske lag skal i aksjon i Europa League i kveld, og alle får bred omtale i tyrkiske papiraviser. Foruten Besiktas spiller Fenerbahçe mot Dinamo Zagreb - og Akhisarspor mot Krasnodar.

Dødballer

For Sarpsborg handler det om å forsøke å holde på ballen, samt utnytte dødballene.

Trener Geir Bakke sier:

- Vi kommer til å henge i tauet i store deler av kampen. Men disse gutta bryr seg ikke om det. De liker å jobbe hardt for hverandre. Nå møter vi en enda sterkere motstander enn vi har gjort så langt. Det er utrolig moro å komme på en sånn stadion og møte et sånt lag.

Besiktas ligger på fjerdeplass i den tyrkiske serien. Ryan Babel og Pepe er lagets toppscorere med tre mål hver etter fem runder. Patrick Mortensen er toppscorer for Sarpsborg med åtte mål i Eliteserien.

Dagens tyrkiske aviser gjør et poeng av at Bakke sier at Sarpsborg ikke har kommet til Istanbul på ferie.

Også Genk og Malmö er i samme gruppe i Europa League.