- Jeg liker ikke å se blod

Anders Frisk forteller at han falt sammen i gangen utenfor garderoben.

(Dagbladet.no): Den svenske toppdommeren Anders Frisk var helt uforberedt da han fikk en gjenstand i hodet i pausen under gårsdagens Champions League-kamp i Roma.

- Jeg fikk sjokk, sier Frisk til svensk presse.

Frisk var medtatt, men hadde det etter forholdene bra i dag, melder det svenske nyhetsbyrået TT via NTB.

Frisk hadde nettopp utvist Romas Phillippe Mexes på stillingen 0-1 til gjestene Dinamo Kiev da han blåste til pause.

- Vi var på vei mot trappen som leder ned til gangen mot garderobene på stadion da det bare smalt til i hodet. Jag så ikke og vet heller ikke hva det var som traff meg. Jeg kjente bare at det gjorde veldig vondt. Så oppdaget Peter (assistentdommer Peter Ekström - red. anm.) at det begynte å blø og forsøkte å beskytte ansiktet mitt, forteller Frisk.

- Liker ikke blod

- Da vi kom ned i gangen satte jeg meg ned, og kort tid etter fikk jeg en sjokkreaksjon og falt sammen. Det blødde kraftig, jeg liker ikke å se blod.

Frisk ble fraktet til sykehus for undersøkelser av skaden. Deretter satte det svenske dommerteamet seg ned og skrev en rapport til Uefa.

- Jeg vil ikke kommentere hendelsen på noen annen måte enn å si at jeg stoler fullt ut på UEFA når det gjelder utredning, beslutning og konsekvenser av selve hendelsen. Jeg har også full tillit til UEFA når det gjelder framtidig sikkerhet for dommere, spillere og publikum på internasjonale fotballkamper, sier Anders Frisk.

Roma beklager

I dag kom også en beklagelse fra den italienske storklubben, som tidligere har hatt problemer med hjemmefansen på Olympiastadion.

- Jeg ønsker å beklage offisielt til dommeren, som vi ga all mulig medisinsk hjelp, sier sportsdirektør Franco Baldini ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Han avviser at sikkerheten var for dårlig. Baldini forteller at 400 politifolk pluss 400 av klubbens egne mannskaper arbeidet med å holde orden på stadion.

- Vi vil gjøre alt vi kan for å hjelpe til å ta den ansvarlige, sier direktøren.

Fra VIP-plass?

Klubben skryter også av den store majoriteten av supportere som oppførte seg eksemplarisk.

- Dette var et gal handling som vil ødelegge alt arbeidet til laget og klubben. Antakelig kan vi risikere en bot på 20 millioner euro (168 millioner kroner). Vi vurderer søksmål mot personen som kastet gjenstanden, sier Rosella Sensi fra klubbadministrasjonen.

Kanskje er det også noe å hente i lommeboka til synderen. Gazetta dello Sport hevdet tidlig etter episoden at gjenstanden var kastet fra VIP-tribunen. Reuters skriver i dag at kastet enten kom derfra, eller fra den eksklusive Monte Mario-tribunen.

UEFA skal ha høring i saken tirsdag.

(NTB-TT)

FALT SAMMEN:</B> Anders Frisk gikk i bakken etter at han ble truffet av en gjenstand. Da han kom ned i korridoren ved garderobene fikk han en sterk reaksjon. - Jeg fikk en sjokkreaksjon og falt sammen, sier dommeren.