Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League

- Jeg liker ikke denne pressekonferansen

José Mourinho med klar beskjed før storkampen mot Juventus.

FORBEREDER STORKAMP: José Mourinho og Manchester United møter Juventus i Champions League tirsdag. Foto: NTB scanpix
FORBEREDER STORKAMP: José Mourinho og Manchester United møter Juventus i Champions League tirsdag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Manchester United - Juventus, kl. 21 tirsdag

Tirsdag er det klart for en saftig godbit i Champions League. Manchester United tar imot Juventus, hvilket betyr gjensyn med Cristiano Ronaldo (33) på Old Trafford.

United-manager José Mourinho snakket i ettermiddag på en pressekonferanse før klinsjen. Og som vanlig hadde pressekonferansen et element av nerve og underholdning med Mourinho i aksjon. I det ene øyeblikket fikk han journalistene til å le. I det andre øyeblikket ga han tydelig uttrykk for at han ikke likte retningen på pressekonferansen.

- Jeg vil ikke snakke om Paul Pogba. Jeg vil ikke snakke om individuelle spillere. Jeg vil ikke snakke med de spanske journalistene. De er bare interessert i Real Madrid og Ronaldo, erklærte Mourinho.

Tyster?

Vi tar mandagen i kronologisk rekkefølge:

Akkurat nå er det ingen klubber eller managere det skrives mer om i engelske aviser enn Manchester United og José Mourinho. Da dagens papiraviser nådde stativene, kunne kjøperne av Daily Mail lese at Mourinho jakter på «en tyster» i garderoben.

TILBAKE TIL OLD TRAFFORD: Cristiano Ronaldo og de andre Juventus-spillerne trente i Torino i formiddag, før de satte seg på flyet til Manchester. Foto: NTB scanpix
TILBAKE TIL OLD TRAFFORD: Cristiano Ronaldo og de andre Juventus-spillerne trente i Torino i formiddag, før de satte seg på flyet til Manchester. Foto: NTB scanpix Vis mer

Årsaken er at lagoppstillingen til Chelsea-kampen lørdag lekket ut i sosiale medier noen timer før den skulle. Det samme skjedde før United krysset klinger mot West Ham 29. september. Opplysningen om at Juan Mata var i startoppstillingen, skal ha gitt Chelsea-manager Maurizio Sarri verdifull informasjon om hvordan United ville se ut.

Kampen endte 2-2. Og Mourinho legger ikke skjul på at lagets kurve går i riktig retning. Men at lagoppstillingen lekker ut er totalt uakseptabelt.

I morgen venter Juventus. Det er et møte mellom to giganter i Europa. På pressekonferansen opplyste Mourinho at United må klare seg uten Alexis Sánchez, lagets best betalte spiller.

Uaktuell for Madrid

Spanske journalister benyttet ettermiddagens møte til å spørre Mourinho om han er aktuell for Real Madrid. 1-2-tapet hjemme for Levante lørdag har sendt sjokkbølger gjennom den spanske hovedstaden. Trener Julen Lopetegui er under press, med sjuendeplass etter ni serierunder.

- Jeg er fornøyd i United, svarte Mourinho.

- Jeg er fornøyd med kontrakten min. Jeg vil også gjerne forlenge den når den går ut. Alt jeg tenker på er Manchester United.

Ronaldo spilte på Old Trafford fra 2003 til 2009. Tirsdag kommer han tilbake, med Juventus. Hvor høyt rangerer Mourinho 33-åringen?

RYNKET PÅ NESA: José Mourinho ga tydelig uttrykk for at han ikke likte alle spørsmålene på dagens pressekonferanse. Foto: NTB scanpix
RYNKET PÅ NESA: José Mourinho ga tydelig uttrykk for at han ikke likte alle spørsmålene på dagens pressekonferanse. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Cristiano er på et nivå der han ikke trenger denne typen spørsmål og svar, påpekte United-Bossen.

- Han er en av de beste spillerne gjennom historien. Ingen kan si noe annet enn det. Han er en av de beste spillerne gjennom alle tider. Det er så enkelt som det.

Trøbbel

Mourinho fikk deretter spørsmål om presset før kampen, og om formen til United. Journalisten som spurte, stilte spørsmålet på portugisisk. En United-talsperson presiserte at pressekonferansen gikk på engelsk og italiensk - og ikke portugisisk. Hvilket fikk Mourinho til å bemerke:

- Sist gang jeg snakket portugisisk havnet jeg i trøbbel.

Manageren siktet her til ordene «fodas filhos de puta», som han skal ha uttalt på vei ut fra Old Trafford etter 3-2-seieren over Newcastle 6. oktober. Kort fortalt betyr dette at du ber noen om å dra til helvete.

I kombinasjon med en vinkende lillefinger skal budskapet ha vært rettet mot de tidligere United-spillerne Paul Scholes og Rio Ferdinand. De er nå eksperter for BT Sport, og har flere ganger uttalt seg kritisk om Mourinho.

Lillefingeren skal visstnok være et tegn fra Mourinho om at han synes de to profilene er små «der nede».

- Skal snakke om kampen

Pressekonferansen fortsatte på engelsk. På spørsmål om Mourinho forstår hvorfor Ronaldo gikk fra Real Madrid til Juventus, brøt United-talspersonen inn:

- Vi er her for å snakke om kampen i morgen. Beklager.

I neste åndedrag fikk Mourinho spørsmål om Paul Pogba. Journalisten lurte på om han har utviklet seg slik Mourinho håpet. Spørsmålet fikk manageren til å rynke på nesa:

- Jeg liker ikke denne pressekonferansen. Nei. Jeg vil ikke snakke om Paul Pogba. Jeg vil ikke snakke om individuelle spillere. Jeg vil ikke snakke med de spanske journalistene. De er bare interessert i Real Madrid og Ronaldo.

Mourinho fortsatte:

- Jeg skal spille mot en av de største klubbene i verden. Det er en av kandidatene til å vinne Champions League. Det er hva som motiverer meg. Det er det som bringer meg hit. Jeg synes denne pressekonferansen går i en annen retning. Og hvis den går i en annen retning, har jeg også lyst til å gå i en annen retning.

Bråk

Mourinho kom uoppfordret inn på Chelsea-kampen, som endte med bråk foran spillertunnelen. Årsak: Chelsea-assistent Marco Ianni, som feiret 2-2 scoringen foran Mourinho. Sistnevnte ble fly forbannet, men hevder nå å ha skværet opp:

- Jeg vil takke Maurizio Sarri (Chelsea-manager) for hans ærlighet. Jeg aksepterer unnskyldningen. Og han (assistenttreneren) fortjener en sjanse nummer to. Han fortjener ikke å bli sparket. Det er en trener med stort potensial. For meg er denne historien ute av verden, erklærte Mourinho.

Det er den imidlertid ikke for det engelske fotballforbundet FA. Forbundet har siktet Ianni for «upassende oppførsel». Han har frist til tirsdag med å svare for seg.

PS: Også Valencia og Young Boys er i gruppa til Manchester United og Juventus.. United vil med seier overta ledelsen.

Gruppe H
Juventus22005-06
Manchester U.21103-04
Valencia20110-21
Young Boys20020-60

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!