SINGELLIVET:  - Jeg har ikke hatt så mye tid til å utvikle noen seriøse forhold, i alle fall ikke i senere tid, forteller Magnus Carlsen i et stort intervju med The Guardian. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SINGELLIVET: - Jeg har ikke hatt så mye tid til å utvikle noen seriøse forhold, i alle fall ikke i senere tid, forteller Magnus Carlsen i et stort intervju med The Guardian. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

- Jeg liker ikke når jenter snakker om hvordan de spilte sjakk med bestefedrene sine

Magnus Carlsen vet hvordan drømmejenta IKKE skal oppføre seg.

(Dagbladet): I et stort intervju med den engelske avisen The Guardian letter Magnus Carlsen på sløret, blant annet om hva slags jenter han ikke liker.

Journalist Nigel Farndale beskriver hvordan han opplever nordmannen som annerledes nå, kontra da han møtte ham for første gang som 13-åring.

Dropper høyere utdanning I det lange intervjuet tas mange temaer opp, blant annet beskriver sjakkspilleren forholdet til sine tre søstre, hvordan han ikke liker å spille sjakk mot PC-er og Carlsen forteller om hvorfor han har valgt å droppe høyere utdanning.

- Foreldrene mine ønsket at jeg skulle ta høyere utdanning, men på et punkt så mistet jeg interessen for utdanning, og det var greit for dem. Jeg fulgte ikke så mye med på skolen, og gjorde det derfor ikke så bra.

Kjeder du deg fort?, spør Nigel Farndale 22-åringen.

- Ja, de siste årene på skolen kjedet jeg meg, ikke fordi det var for lett, men fordi det ikke interesserte meg, forteller Magnus Carlsen til den engelske avisen.

Nordmannen forteller videre om hvordan han liker å sove til utpå formiddagen, at han driver med yoga og om 6.-divisjonslaget han spiller for, Fremad Famagusta.

Drømmedama Det er nå ikke lenge til nordmannen møter Vishy Anand til den mye omtalte VM-kampen i India.

Da Dagbladet møtte Magnus Carlsen i sommer, fortalte han om hvordan han liker at jenter kler seg.  Til den engelske avisen snakker Magnus Carlsen om det at han er singel.

Avisen sammenligner han med legenden Bobby Fischer, som også slo gjennom som svært ung - og var i likhet med nordmannen svært opptatt av sin fysiske helse - og var singel i store deler av sitt liv.

- Jeg har ikke hatt så mye tid til å utvikle noen seriøse forhold, i alle fall ikke i senere tid. Jeg håper at det kan endre seg etter VM-kampen, sier 22-åringen om hvorfor han er singel.

Uansett er han klar på hva slags jenter han ikke ser etter.

- Jeg ser for meg at en kjæreste i alle fall må ha litt kunnskaper om sjakk. Men jeg liker ikke når jeg er ute og møter jenter som begynner å snakke til meg om hvordan de spilte sjakk mot bestefedrene sine da de var barn - det tåler jeg ikke. Det er kjedelig. Jeg vil heller snakke om hva som helst annet, avslører Carlsen overfor The Guardian.

 VM-TITTEL:  I november møter Magnus Carlsen indiske Vishy Anand i kampen om VM-tittelen. Foto: Morten Rakke / NTB scanpix
VM-TITTEL: I november møter Magnus Carlsen indiske Vishy Anand i kampen om VM-tittelen. Foto: Morten Rakke / NTB scanpix Vis mer