- Jeg liker risiko

Forrige lørdag vant han 15,8 millioner i V75. Tidlig på 90-tallet vant han seks millioner kroner på fotballtipping. Nå spiller han for rundt 10 000 kroner i uka, men kjører rundt i en møkkete Ford Sierra fra midt på 80-tallet. Slike gutter kaster ikke penger ut av vinduet. - Men jeg liker risiko, sier han.


HEST ER BEST: Tipp på hest og vinn mest er Norges beste tipper sitt råd.

- Vi vant 15,7. Mer sa ikke Norges mest utspekulerte spiller da han ringte kameraten og fortalte at de hadde vunnet super-potten sist helg. Før dagens spillerunde deler han kunnskapen sin med Dagbladets lesere i jakten på en ny millionpott.
- Jeg lurer på å kjøpe meg ny bil. Det er så bratt opp til hytta. Kanskje en firehjulstrekker, sier han.
Han er midt i 30-åra, men vil ikke røpe navnet sitt. Men han har ingenting imot å bli avbildet fra sida. - Tiggerbrevene kommer bare om jeg røper navnet mitt.

Et eventyr

Livet hans på 90-tallet er en eventyr-historie. Det begynte da Norsk Tipping innførte super-tolveren på tippekupongen. - Den tipperen som vant mest på én kupong, fikk en ekstrapott, sier han. Han startet tippelag sammen med kamerater og satset flere hundre tusen kroner i uka. Dette ville lønne seg over tid. Sjøl betalte han halvparten av innsatsen og tok halve premien.
- Det handlet om å vinne en stor gevinst før jeg ble blakk, sier han.
Det gikk greit. - Etter to- tre år hadde vi vunnet super-tolveren åtte- ti ganger, sier han. Selv satt han igjen med nesten seks millioner kroner netto. Norsk Tipping valgte til slutt å legge ned hele spillet.

- Da valgte jeg å hvile på laurbærene noen år, sier han.

Satset på V75

For halvannet år siden gikk han i gang med sitt nye prosjekt.
- Jeg hadde lenge ment at det var mulig å vinne store penger på V75 om man kombinerte høy innsats med kunnskap om hester og statistikk.
Denne gangen fikk han med seg en kamerat fra Asker og gikk inn for et fleksibelt system til rundt 10 000 kroner i uka. Før sist helg hadde de spilt for rundt 700 000 kroner.

- Vi lå rundt 200 000 kroner i minus. Sist helg gikk guttas system inn med Joker-potten, som har økt V75-omsetningen med 52 prosent de siste seks månedene.
- Neste uke bevilger vi oss en tur til Las Vegas for å gå i kasino, sier han.
I tillegg investerer han gevinsten i fritidsbolig på solkysten i Syd-Spania.

- Så nært en god golfbane som mulig, sier han. Resten av pengene går i opsjoner og børs. Nesten ingenting går i banken. - Jeg liker risiko.
- Fortsetter du å spille?
- Ja.