- Jeg løp et fryktelig løp

Tyson Gay misfornøyd etter supertid.

MISFORNØYD: Tyson Gay blåste inn til 9,75 på 100 meter i det amerikanske mesterskapet, men mente likevel at han hadde løpt et teknisk fryktelig løp.Foto: SCANPIX/REUTERS/Richard Clement
MISFORNØYD: Tyson Gay blåste inn til 9,75 på 100 meter i det amerikanske mesterskapet, men mente likevel at han hadde løpt et teknisk fryktelig løp.Foto: SCANPIX/REUTERS/Richard Clement Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Tyson Gay blåste inn til 9,75 på 100 meteren i det amerikanske mesterskapet torsdag, men jublet likevel ikke.

Sterk medvind hjalp ham til tiden som er den sjuende raskeste tiden på 100 meter noensinne uansett vindforhold. Det er ikke mer enn seks hundredeler bak Usain Bolts verdensrekord på 9,69 sekunder.

Det betyr at Tyson Gay vant kvalifiseringen til semifinalene på 100 meteren i det amerikanske mesterskapene. På hjemmebane har han ingen utfordrere, for det var 17 hundredeler ned til de nest beste.- Jeg løp et fryktelig løp. Teknisk var det rett og slett dårlig. Det var en tjuvstart og den satte meg litt ut. Derfor fikk jeg en svak start i selve kvalifiseringen til semifinalene. Jeg merket at jeg hadde løpere ved siden av meg, men fra 60 meter og inn gikk det bedre, sa Gay.

Dobbeltmesteren fra VM i Osaka i 2007 skal bare løpe kvalifiseringen på 100 meteren i det amerikanske mesterskapet. Han er allerede klar for det VM i kraft av å være dobbeltmester fra Osaka, og derfor er det ikke nødvendig for ham å kvalifisere seg ved å løpe 200 meter også.

- Jeg kommer ikke til å løpe mer i dette mesterskapet. Nå har jeg vist hva jeg er god for, sa Tyson Gay etter å ha løpt inn til beste tid i 100 meter-kvalifiseringen. Han har tatt avgjørelsen om å trekke seg fra resten av mesterskapet i samarbeid med trenerne sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer