- Jeg løp jo bare med ett bein

Jays klarte ikke å nå 100-meterfinalen.

INGEN FINALE: Jaysuma Saidy Ndure kvalifiserte seg til semifinalen på 100m under VM i friidrett lørdag, men i dag ble det stopp.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
INGEN FINALE: Jaysuma Saidy Ndure kvalifiserte seg til semifinalen på 100m under VM i friidrett lørdag, men i dag ble det stopp. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Jaysuma Saidy Ndure klarte ikke å komme med til finalen på 100 meter i VM søndag. Han løp inn til 7.- og sisteplassen i sin semifinale med tiden 10,20. Som «enbeint røver» var han likevel ikke misfornøyd.

- Nei, jeg kan ikke være skuffet eller misfornøyd med dette, for jeg løp jo bare med ett bein. Også i semifinalen var starten min helt perfekt, men jeg datt fort nedpå, mistet kraften i beinet, og da ga jeg opp. Likevel trodde jeg kanskje det kunne gå riktig bra etter de fire-fem første skrittene, sa Jaysuma Saidy Ndure til NTB etter at han var slått ut i semifinalen.

Usain Bolt vant Ndures semifinaleheat på 9,89 med Daniel Bailey, Darvis Patton og Marc Burns på de neste plassene.

Ndure, som kom seg videre til semifinalen etter to gode og kontrollerte løp i innledningsheatet og mellomrunden, skal nå konsentrere seg om 200 meter.

Han pådro seg en skade i kneet to dager før NM i Lillehammer. Han stilte ikke i NM, men reiste til Tyskland og fikk behandlinger der. Selv om han er blitt bedre, har ikke smertene blitt helt borte, og han har slitt med kneet i alle løpene i VM.

Smerter på oppvarmingen

- Jeg følte allerede på oppvarmingen før semifinalen at kneet ikke var helt som det skulle, men jeg sa likevel til meg selv at jeg måtte prøve. Jeg er jo her for å løpe, men det er helt umulig å oppnå maksimalt gode tider med bare halvannet bein, sa Ndure med et stort smil.

Han var på ingen måte utslått selv om han fikk det mange vil kalle for «grisebank» av Usain Bolt og co. i semifinalen.

Han innledet med 10,36 i kvalifiseringen på 100 meteren lørdag, fortsatte med 10,16 i mellomheatet og avsluttet med 10,20 i seifinalen.

- Starten var helt perfekt i dette semifinaleheatet, men avslutningen var veldig dårlig. Jeg hadde nok den dårligste avslutningen av alle tre løpene nå, sa Ndure.

- Nå får jeg bare håpe at dette ordner seg til neste år, for jeg kan så mye bedre enn det jeg fikk vist i dette mesterskapet. Hadde jeg ikke hatt problemer med kneet kunne en finaleplass vært innen rekkevidde, mente han.

Semifinalen til Ndure fikk en dramatisk innledning da briten Tyrone Edgar ble disket for tjuvstart.

- Jeg lot meg ikke distrahere av tjuvstarten. Jeg er for erfaren til det. Derfor tenkte jeg ikke noe på at Bolt tjuvstartet første gangen, men konsentrerte meg om mitt løp, sa Ndure.

Sterk i hodet

- Kommer du helt sikkert til å løpe 200 meter tirsdag?

- Ja, jeg er veldig sterk inni hodet, vet du, så det blir helt sikkert 200-meterstart på meg. Nå har jeg jo to dager å komme meg på, så jeg håper det ordner seg da. Dessuten er det slik at 200 meter ikke tar like mye på kneet som en 100 meter gjør. Jeg har det gøy og koser meg her, så det er ikke noe snakk om ikke å løpe 200, sa Ndure med et skikkelig smil om munnen.

Han sa likevel at selv om han har kost seg, vet han innerst inne at han kan så mye bedre enn det han har fått vist på 100 meter.

- Formen er veldig god, men jeg har ikke fått tatt ut alt på grunn av kneet. I fjor åpnet jeg med norsk rekord og 10,10 i Dubai. Jeg er i bedre form nå enn jeg var da. Knesmertene har ødelagt mye for meg her, men jeg ler og løper videre og er stort sett fornøyd, sa norsk-gambiske Jaysuma Saidy Ndure etter søndagens semifinale på 100 meter på Olympiastadion i Berlin.

(NTB)