- Jeg løp, tenk på det da. Så dum var jeg

Vladimir Vukicevic rister på hodet av hekkeløpet sitt.

UTE: Vladimir Vukcevic hadde best reaksjonstid i sitt heat, men tapte hele veien inn. Nå er EM over for den lovende hekkeløperen.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
UTE: Vladimir Vukcevic hadde best reaksjonstid i sitt heat, men tapte hele veien inn. Nå er EM over for den lovende hekkeløperen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

ZÜRICH (Dagbladet): I går var Vladimir Vukicevic nesten sikker på at han ikke kom til å stille til start på dagens 110 meter hekk. Smertene fra den betente senen under fotbladet var for store på den siste treningsøkta i går.

Men under oppvarminga på Letzigrund stadion i morges kjente han seg plutselig pigg igjen.

- Et par kopper kaffe og litt smertestillende gjorde susen. Jeg følte meg ganske sprek, egentlig, sier han om avgjørelsen.

Da hadde han noen sekunder tidligere kommet bort til de norske pressefolkene under stadion mens han utbrøt:

- Jeg løp, tenk på det! Så dum var jeg.

I en svært trøblete sesong var ikke 13.97 og desidert sisteplass i heatet det han ville ha med seg hjem fra Sveits. Sjansen han tok med å starte var sett i ettertid ikke den aller beste.

- Dette var på langt nær bra nok. 13.97 er ikke en tid som skal stå ved siden av navnet Vukicevic, sier han, men hevder at det ikke spiller noen rolle rent selvtillitsmessig å få juling i EM.

- Nei, jeg har bare drillet inn mot mesterskapet. Det holder ikke i et senior-EM, sier han.

Og:

- Jeg kunne ikke løpt fortere heller.

Nå skal Vladimir ta seg av den skadde foten før han avslutter sesongen med NM. Der holder det med drilling for å vinne for mannen som har norgesrekorden på distansen med 13.55.

- Jeg håper jeg skal vinne NM med god margin, selv om jeg nok er et stykke unna å kjempe om kongepokalen i år. Men jeg vil i hvert fall ta et gull, det hadde vært fint, sier Vladimir Vukicevic.

Det blir i hvert fall en ganske enkel sak å riste av seg EM-skuffelsen, tror han.

- Et løp er et løp, det gikk som det gikk. Man må bare se ironien i det.