RUTINE: John Carew samlet alt som er igjen av hurtighet i den store kroppen, og et par tiår med rutine, da han skaffet Norge den avgjørende straffen.Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet
RUTINE: John Carew samlet alt som er igjen av hurtighet i den store kroppen, og et par tiår med rutine, da han skaffet Norge den avgjørende straffen.Foto: Thomas Rasmus SKaug / DagbladetVis mer

- Jeg løper oppå gresset i stedet for å synke nedi

Carew kjente på formen at han ville gi islendingene trøbbel.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge - Island 1-0.

Mohammed Abdellaoue sa etter seieren over Island at han merket stopperne ble livredde da John Carew kom inn i det 80. minutt, og han var ikke den eneste som skrøt av spissmakkeren etter det effektive innhoppet.

Carew involverte seg offensivt umiddelbart, og viste god gammel klasse da han spurtet fra borteforsvaret og skaffet straffen Moa satte sikkert i krysset.

- Jeg får en ball gjennom, og skjønner at om jeg får slått den forbi stopperen, så klarer han ikke å ta meg igjen. Jeg legger egentlig an til å skyte selv, men keeperen kommer ut i så stor fart, og jeg har så høy fart at jeg bare slår den forbi og håper han skal løpe i meg. Den planen fungerte heldigvis, sier West Ham-proffen om straffesituasjonen.

- Jeg har gjort det mange ganger. Jeg vurderer alt underveis, det går på hundredels sekunder i hodet. I utgangspunktet skulle jeg skyte, men jeg måtte revurdere den vurderinga. Keeperen gikk i den fella det ble for ham, forklarer Carew.

Visste han betydde trøbbel
31-åringen måtte vente i 80 minutter på å bidra for Norge, men gjorde jobben da han fikk sjansen. Det var godt etter en tid der han har måttet svare på spørsmål om han omtrent er ferdig som fotballspiller.

- Det er jo sånn at jeg vil være med ute på banen, og jeg så også at Moa var veldig ensom. Det var veldig vanskelig for ham å komme til de situasjonene som han er god på. Han er ikke den som skal stå og flikke ballen videre, han skal vente på å motta ballen inne i feltet og curle den i vinkelen, sier John Carew til Dagbladet.

- Vi skapte farligheter, men Island forsvarte seg bra, og jeg visste at jeg kom til å skape trøbbel for dem da jeg kom inn. Da ville Moa også få flere muligheter, som han nesten ikke hadde fått til da i kampen, sier han.

- Føler du det er en personlig revansje at du er så delaktig i å skaffe tre poeng?

- Jeg føler ikke jeg revansjerer noenting, jeg er med og spiller fotball fordi jeg syns det er gøy, og akkurat nå syns jeg det er utrolig gøy og er veldig motivert. Jeg trenger ikke å revansjere noe etter alle disse årene, håper jeg, sier Carew.

Løper oppå gresset
Assistenttrener Ola By Rise forteller at de lenge vurderte å sette Carew innpå, men at det var en vanskelig vurdering når det faktisk skulle skje.

Uansett ble grepet vellykket.

- Han var veldig «på» da han kom inn, og vant mange dueller. Han fant også linken fort med Moa, og det var veldig bra for oss, sier By Rise til Dagbladet.

- Jeg er veldig fornøyd med måten John har taklet den utfordrerrollen på, han kommer inn og jobber hardt, og bestemmer seg for å vinne hver eneste duell når han kommer innpå. Det blir avgjørende for oss i dag. Vi trengte en skarp og oppofrende Carew, mener assistenten.

Carew selv merker at formen nesten er tilbake på topp nå.

- Jeg sa før samlinga at den fysiske formen er på plass, og at kraften og farten er tilbake. Det eneste som har manglet er den kamptreninga nå. To-tre kamper til nå så er jeg i toppform, sier han.

- Hvordan merker du forskjellen på kroppen?

- Jeg løper oppå gresset i stedet for å synke nedi, det er der jeg merker det først og fremst, sier Carew med et glis.