«Jeg lot deg vinne spurten»

Cologna jekket ned sensasjonsmannen Krogh.

SPURTSTERK: Finn-Hågen Krogh (t.v.) var raskere enn Dario Cologna og tok en overraskende andreplass i jaktstarten i Falun søndag. Foto: Tormod Brenna
SPURTSTERK: Finn-Hågen Krogh (t.v.) var raskere enn Dario Cologna og tok en overraskende andreplass i jaktstarten i Falun søndag. Foto: Tormod BrennaVis mer

(Dagbladet:) Finn-Hågen Krogh spurtslo sveitsiske Dario Cologna i gårsdagens jaktstart i Falun. Det sikret ham en andreplass i verdenscupavslutningen.

Og Cologna måtte nok gni seg en ekstra gang i øynene da han så den ukjente nordmannen passere målstreken først.

- Ja, han sa at han lot meg vinne. Men jeg tviler på at han mente det, forteller Krogh.

Petter Northug hyller 20-åringen etter gjennombruddet. Cologna ble også interessert i å vite mer om sensasjonsmannen fra Alta.

- Vi tok en liten prat etter spurten, og han virket litt overrasket over det som skjedde. Jeg tror ikke han visste hvem jeg var, sier 20-åringen.

Så Cologna på TV Krogh tilbrakte hele mandag formiddag i buss fra Falun til Gardermoen. Og fem timer i buss har bidratt til at han har fått tid til å fordøye suksesshelgen.

- Da jeg så Cologna gå Tour de Ski tidligere i år, var det utenkelig at jeg skulle slå ham i en spurt tre måneder senere. Det har vært min beste femtimers busstur noen sinne, sier Krogh.

I går kveld unnet han seg en bedre middag sammen med lagkompisene.

GJENNOMBRUDD:. Vinner Petter Northug (t.h.) hjelper Finn-Hågen Krogh som kom på andreplass med å reise seg etter innspurten på 15 km friteknikk under verdenscupavslutningen i langrenn søndag. Foto: Anders Wiklund, Scanpix
GJENNOMBRUDD:. Vinner Petter Northug (t.h.) hjelper Finn-Hågen Krogh som kom på andreplass med å reise seg etter innspurten på 15 km friteknikk under verdenscupavslutningen i langrenn søndag. Foto: Anders Wiklund, Scanpix Vis mer

- Det ble både god mat og godt drikke. Til og med en øl til maten, smiler han.

- Svenskene bør grue seg Det var nok flere svenske publikummere i Falun som fryktet at en ny norsk langrennsstjerne er på vei.

- Inte en til! utbrøt SVT-kommentator Jacob Hård, da han så Krogh herje på oppløpet. Kommentatoren siktet til en ny Petter Northug.

Krogh mener at svenskene har grunn til å frykte ham den kommende sesongen.

- Svenskene bør grue seg. Jeg er kanskje ikke en ny Petter Northug, men de bør frykte at flere norske langrennsløpere er på vei mot verdenstoppen, sier han.