INGEN PRESTASJONSANGST: På spørsmål om Nils Arne Eggen (t.h.) tror det blir vanskelig å hoppe etter avtroppende Rosenborg-trener Erik Hamrén, svarte trenerlegenden kontant: «Itj for'n Eggen!»Foto : Arve Johnsen
INGEN PRESTASJONSANGST: På spørsmål om Nils Arne Eggen (t.h.) tror det blir vanskelig å hoppe etter avtroppende Rosenborg-trener Erik Hamrén, svarte trenerlegenden kontant: «Itj for'n Eggen!»Foto : Arve JohnsenVis mer

«Jeg lurer på hvem jeg vikarierer for? Jeg har jo vært her helt siden 1960!»

Eggen tilbake i manesjen som RBK-trener.

||| TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): En gammel sirkushest har igjen ferten av sagmugg: Nils Arne Eggen er tilbake i Rosenborg-manesjen etter snart åtte år i pensjonistenes rekker.

Tidenes klubbtrener i norsk fotball overtar for Erik Hamrén fra 1. juni, og kommer til å lede Rosenborg fram til 31. desember. Da lover sportslig leder Erik Hoftun at en langsiktig løsning vil være på plass.

Hamrén blir svensk landslagssjef på heltid tre måneder tidligere enn planlagt, og Eggen er fornøyd med avtalen Rosenborg har fått i stand med det svenske fotballforbundet.

- Rosenborg har fått kompensasjon for Freden i Brömsebro (i 1645), klukket Nils Arne Eggen da han ble presentert som ny Rosenborg-trener på en pressekonferanse

Eggen var med andre ord i sitt ess, og en strålende opplagt 68-åring stjal showet fra Hamrén, Hoftun og styreleder Terje Svendsen som satt på podiet sammen med ham. Eggen nøyde seg nemlig ikke bare med å bekle rollen som påtroppende trener - han snakket også på vegne av hele Rosenborg.

- Ingen vikar
Alltid diplomatiske Hamrén overlot sin tilmålte taletid til en snakkesalig Eggen, og trenerlegenden lot seg ikke be to ganger.

- Ingen i Rosenborg ville bli kvitt Erik Hamrén. Snarere tvert i mot. Men han fikk et tilbud han ikke kunne si nei til. Han skal bli svensk landslagssjef. Vi aksepterer at det er en utfordring du ikke får mange ganger, sa Eggen før han fortsatte uimotsagt videre:

- Erik hopper av et tog som er på skinner. Min oppgave er å få det toget til å fortsette å gå på skinner. Men jeg føler meg ikke ny som trener, og har mye å bidra med. Min oppgave er å ta med det beste fra Eriks tid i klubben, og prøve å gi det enda et løft.

Eggen liker ikke å bli kalt vikar, selv om Hoftun understreket at det var uaktuelt med et engasjement utover kontrakten som løper ut ved nyttår.

- Jeg så at en avis kaller med vikar. Jeg lurer på hvem jeg vikarierer for? Jeg har jo vært her helt siden 1960, sa Eggen.

«Itj for'n Eggen!»
Hamrén leder Rosenborg for siste gang i kamp mot Viking i i Stavanger på mandag. Det er med skrekkblandet fryd at han nå blir landslagstrener på heltid.

- Det blir vemodig å forlate Rosenborg, og jeg har fundert veldig over om jeg passer som landslagstrener. Nå får jeg ihvertfall endelig funnet det ut, sa Hamrén.

Arvtageren har allerede gitt svensken en invitasjon til å komme på besøk på Lerkendal når han måtte ønske om savnet av Trondheim og RBK skulle bli for stort.

- Du vet, Erik, jeg har jo invitert deg hit på VIP-tribunen under kamper. Så kan du sitte der å si «alt var bedre før», spøkte Eggen under seansen på Lerkendal.

Les mer:
Eggen overtar RBK om fem dager

Karl-Petter Løken: - Rosenborg blir morsommere

Kjernen: - En blanding av Hamrén og Eggen kan bli noe bra

Esten O. Sæther: Ingen aldersgrense for kunnskap

Eggens beste sitater