- Jeg lurer på om faren hennes har fortalt henne at hun aldri kommer til å bli pen

BBC-kommentator får ikke sparken etter uttalelse om Wimbledon-vinner.

VAKKER VINNER: Marion Bartoli har fått mye støtte etter kommentaren fra BBC-kommentatoren. Kanalen mottok hele 700 klager på uttalelsen om utseendet hennes. Foto: REUTERS/Neil Hall / NTB Scanpix
VAKKER VINNER: Marion Bartoli har fått mye støtte etter kommentaren fra BBC-kommentatoren. Kanalen mottok hele 700 klager på uttalelsen om utseendet hennes. Foto: REUTERS/Neil Hall / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Marion Bartoli knuste tyske Sabine Lisicki i to strake sett lørdag, og vant med det Wimbledon-finalen og sin første Grand Slam.

Men det har ikke bare vært ros å få for 28-åringen i etterkanten.

John Inverdale som har jobbet i BBC i nesten 30 år, kom med en meget upassende melding live på radioen etter finalekampen. Noe som utløste klagerstorm hos BBC.

- Jeg lurer på om hennes pappa - som åpenbart er den mest innflytelsesrike personen i livet hennes, sa til henne da hun var 12, 13 eller kanskje 14 år gammel at: Hør, du kommer aldri å bli pen. Du kommer aldri å bli som Maria Sjarapova. Du kommer aldri å bli 1,80 lang, med lange bein, så du må kompensere for det, sa BBC-kommentatoren ifølge Independent.

Kommentaren ble sagt like etter lørdagens finale, mens Bartoli var på vei opp til sin far på tribunen. Nesten 700 lyttere leverte en klage til BBC.

Ifølge Guardian sa Bartolig at han gjorde narr av Bartolis utseende på en god måte.

- Hun er en fantastisk rollemodell for folk som ikke er født med alle egenskapene en naturlig atlet har.

Det britiske kringkastingsselskapet gikk ut med offentlig beklagelse i ettertid.

Ikke sparken BBC-sjef James Harding forteller nå at Inverdale ikke vil få sparken etter hendelsen. Inverdale skal ha bedt Bartoli om unnskyldning, melder The Guardian.

Bartoli selv sa på en pressekonferanse at hun ikke bryr seg om kommentaren.

- Jeg bryr meg ikke, helt ærlig. Jeg er ikke blond, det stemmer. Har jeg noen gang hatt en drøm om en modellkarriere? Nei, beklager. Har jeg noen gang drømt om å vinne Wimbledon? Helt klart ja. Og å dele dette øyeblikket med min far var absolutt fantastisk, og jeg er veldig stolt av det, sa hun.

FINALE: Marion Bartoli slo Sabine Lisicki 6-1, 6-4 i finalen i Wimbledon.Foto: AFP PHOTO / POOL / ADRIAN DENNIS / NTB Scanpix
FINALE: Marion Bartoli slo Sabine Lisicki 6-1, 6-4 i finalen i Wimbledon.Foto: AFP PHOTO / POOL / ADRIAN DENNIS / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er sikker på at jeg vil klare å se på DVDen fra kampen og se på bildet hvor jeg holder troféet. Det er det viktigste for meg.

Faren ikke sint Det er ikke bare Inverdale som var krass mot franskmannen i ettertid. På Twitter har det haglet med meldinger mot den nybakte Wimbledon-mesteren.

- Bartoli ser ut som en blanding av menneske og ape, lyder en melding.
- Noen så stygg og lite attraktiv som Bartoli fortjener ikke å vinne, lyder en annen.

Flere andre har derimot slått tilbake på de stygge kommentarene på Twitter.

- Hennes svar på Inverdales kommentar viser mer klasse og skjønnhet i det ene øyeblikket enn de fleste menneske vil i et helt liv, skriver en.

- Fakta: Bartoli er penere enn de fleste folkene som kaller henne stygg, skriver en annen.

Bartolis far virker ikke særlig oppskakket av kommentaren fra Inverdale.

- Jeg er ikke sint. Hun er min vakre datter. Forholdet mellom meg og Marion har alltid vært fantastisk, så jeg vet ikke han mente med sin kommentar, har faren sagt.

VINNER: Franske Marion Bartoli viser fram troféet etter å ha vunnet Wimbledon. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth / NTB Scanpix
VINNER: Franske Marion Bartoli viser fram troféet etter å ha vunnet Wimbledon. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth / NTB Scanpix Vis mer