Lamar Odom lurte dopingjegerne

- Jeg lurte dopingjegerne med falsk penis

Lamar Odom kommer med oppsiktsvekkende påstander i sin selvbiografi.

LURTE DOPINGJEGERNE: Lamar Odom hevder han lurte dopingjegere med en falsk penis. Foto: Matt Baron/REX
LURTE DOPINGJEGERNE: Lamar Odom hevder han lurte dopingjegere med en falsk penis. Foto: Matt Baron/REXVis mer

Den tidligere basketballproffen Lamar Odom (39) - også kjent som Khloe Kardashians eksmann - kommer straks med en selvbiografi. Odom har nemlig tidligere vært åpen om at han til tider har hatt et tøft liv.

Han har blant annet ligget i koma etter å ha tatt en overdose, og var i flere dager i kritisk tilstand. Fire dager etter kollapsen, våknet han opp.

I sin selvbiografi «Darkness to Light» avslører Odom nå hvordan han lurte dopingjegerne før OL i Aten i 2004. Han hevder at han røyket marijuana hele den sommeren, og brukte en falsk penis for å lure dopingjegerne. Det skriver blant andre Fox News, som har lest et utdrag fra boka.

Der forteller han hvordan han skal ha brukt en falsk penis og fylt den med trenerens urin for å komme seg helskinnet gjennom dopingtestingen.

- Fikk panikk

«Det var ingen sjans for at jeg kom til å komme meg gjennom den. Jeg fikk panikk.»

En representant for NBA - USAs basketballiga - skal ha vært til stede da Odom jukset med dopingprøven.

- Han puttet et termometer oppi prøva for å sjekke temperaturen, og var fornøyd med at det var min urin. «Velkommen til Team USA», sa han, skriver Odom i et utdrag publisert i magasinet People.

USA, verdens største basketballnasjon, vant imidlertid ikke gull i Aten. Akkurat den årgangen, bestående av stjerner som LeBron James, Dwyane Wade og Carmelo Anthony, er omtalt som en av de mest skuffende noensinne.

Å delta i OL for landet sitt, skal ha vært Odoms største drøm.

Tøffe tider

Som nevnt har Odoms liv bestått av både opp- og nedturer. På et tidspunkt, før nevnte overdose og bruddet med Kardashian, havnet han på skråplanet.

- Jeg var på et veldig mørkt sted i livet. Jeg prøvde ikke å redde ekteskapet, og ville bare være rusa. Jeg var trassig og levde for dop, har Odom tidligere sagt.

Han erkjenner at rusmisbruket startet mens han ennå var gift med Kardashian, som i 2014 snakket om hvordan hun tok ektemannen på fersken - også med en annen kvinne.

- Jeg var utro med flere forskjellige kvinner, og det angrer jeg på. Det var ufint, og jeg burde ha klart å holde penis i buksa, innrømmer Odom.

37-åringen måtte gjennom flere måneder med rehabilitering, der han blant annet måtte lære å gå på nytt, etter bordell-kollapsen.