Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg må bare akseptere at jeg ble beskyldt for å være rasist uten noe bevis

Suárez trives i Spania, men er fortsatt bitter på engelsk fotball.

STORTRIVES: Luis Suárez var den store stjerna i Liverpool, men må må finne seg i å spille annenfiolin for Lionel Messi i Barcelona. Det syns han er helt greit, selv om han skulle ønske han scoret mer. Suárez scoret i Barcelonas mesterligakamp mot PSG tidligere denne uken. Foto: EPA/ALEJANDRO GARCIA
STORTRIVES: Luis Suárez var den store stjerna i Liverpool, men må må finne seg i å spille annenfiolin for Lionel Messi i Barcelona. Det syns han er helt greit, selv om han skulle ønske han scoret mer. Suárez scoret i Barcelonas mesterligakamp mot PSG tidligere denne uken. Foto: EPA/ALEJANDRO GARCIA Vis mer

Luis Suárez har ingen problemer med å spille annenfiolin bak Lionel Messi i Barcelona, men stjernespissen er fortsatt forbannet for rasist- og juksestemplet i England.

Det er sjelden stille rundt Suárez, men uruguayaneren har hatt en litt rolig start på karrieren i spansk fotball. I sine to siste sesonger i Liverpool bøttet han inn mål, men så langt står han uten scoring på seks seriekamper for Barca. Han har riktignok to mål i mesterligaen, men har vært mer aktiv som pasningslegger.

- Jeg har alltid vært en målscorer, men jeg liker også å legge opp til mål. Jeg kom hit for å score mål, ikke bare slå pasninger. Jeg har scoret masse i karrieren min, men heldigvis er det mer i spillet mitt enn det, sier han.

Messi er Barcas toppscorer med 21 mål i alle turneringer.

- Jeg storkoser meg her. Jeg vil naturlig nok score mer, men så lenge laget gjør det bra, er det ikke noe problem. Det er fantastisk å spille ved siden av verdens beste spiller, sier Suárez om Messi.

Spissen er fremdeles bitter for måten han huskes på i engelsk fotball. Den engelske pressen stemte han fram som årets spiller sist sesong, men Suárez mener likevel han ble urettferdig stemplet som rasist og juksemaker.

- Jeg må bare akseptere at jeg ble beskyldt for å være rasist uten noe bevis, sier han.

Suárez ble utestengt i åtte kamper for å ha kommet med rasistisk hets mot daværende Manchester United-spiller Patrice Evra i 2011. (NTB)