GULLVINNERE: Her blir Maria Riesch (t.h) gratulert av Lindsay Vonn etter OL-gullet i superkombinasjonen i Vancouver. Foto: AP/The Canadian Press/Frank Gunn
GULLVINNERE: Her blir Maria Riesch (t.h) gratulert av Lindsay Vonn etter OL-gullet i superkombinasjonen i Vancouver. Foto: AP/The Canadian Press/Frank GunnVis mer

- Jeg må bare håpe at Lindsey blir gravid

Maria Riesch gir opp v-cuptrofeet.

|||

Maria Riesch er hele 245 poeng bak verdenscupleder Lindsey Vonn, og tror kampen om krystallkulen er over før alpinavslutningen på hjemmebane i Garmisch-Partenkirchen.

- Totalcupen er allerede vunnet, og jeg må bare vente og heller håpe at Lindsey blir gravid før eller siden, sier Riesch.

Vonn har vært ustoppelig i verdenscupen. Den amerikanske jenta vant totalcupen både i 2008 og 2009, og nå tyder alt på tre strake seirer for 25-åringen som sikret seg utforgullet under OL i Vancouver nylig.

Riesch stakk av med to gull i OL etter triumf både i slalåm og kombinasjonen, men innså etter helgens renn i Crans Montana at siste håp om krystallkulen er borte.

- Det er tungt å svelge og gjør ganske vondt. Jeg visste at jeg bare hadde en liten sjanse til å vinne verdenscupen sammenlagt, men nå er sjansen enda mindre, sa Riesch da.

Vonn er favoritt i onsdagens utfor, men i fredagens super-G og lørdagens slalåm kan Riesch sørge for jubel i hjembyen Garmisch-Partenkirchen.

De to rivalene er for øvrig gode venner, selv om vennskapet nok legges på is fra start til mål i verdenscupavslutningen.

(NTB-AFP)