- Jeg må få lov til å reagere

Rosenborg gikk på sjokktap mot Sandnes Ulf.

• Rosenborg - Sandnes Ulf 0-1 (0-1)

TRONDHEIM (Dagbladet): I sluttminuttene i kampen mellom Rosenborg og Sandnes Ulf klarte Bille Nielsen å prate på seg et gult kort, sitt andre,  slik at han måtte ta den tunge veien i dusjen. Det var lagets andre røde kort i kampen.

Det toppet en dag som var bånn i bøtta for Rosenborg.

Fryktelig skuffet Rosenborg-trener Per Joar Hansen var svært skuffet etter sjokktapet mot Sandnes Ulf, og raste mot egne spillere:

- Jeg er fryktelig skuffet over hvordan vi star fram. Både som lag og enkeltspillere, sa Hansen til C More før han ristet oppgitt på hodet og fortsatte:

- Forferdelig skuffet. Vi greier ikke å skape et trykk. Det er altfor stillestående, sa RBK-treneren til C More.
Imponert Ulf-trener Asle Andersen var i ekstase etter kampen. Ulf produserte de største sjansene mot Rosenborg, men greide bare å score ett mål.

- Det var spennende på slutten. Jeg skulle ønske vi hadde satt den straffen. Vi hadde noen eventyrlige sjanser, når vi ikke tar de blir det spennende på slutten. Det kunne ha blitt en tøff lærdom, sa Andersen til C More.
   Laber start Kampen på Lerkendal startet i et særdeles lavt tempo fra begge sider. Den første halvsjansen ble servert etter 15 minutter.

Etter et mislykket frispark fra bortelaget slo Henrik Furebotn en lang ball inn i feltet. RBK-keeper Alexander Lund Hansen sto på halvdistanse, og måtte strekke seg så langt han klarte for å slå ballen til corner.

Etter 23 minutter var det bortelaget sin tur igjen. Steinthor Thorsteinsson beregnet en stuss perfekt fra Tosaint Ricketts.

Islendingen tok så med seg ballen videre, parkerte Per Verner Rønning og sendte ballen sikkert til side for Lund Hansen fra spiss vinkel. Sandnes Ulf gikk opp i en overraskende ledelse.

Skuddivrig Dockal Etter målet kom hjemmelaget mer med i kampen. Borek Dockal tok  sjansen på rundt 16 meter to ganger, men begge forsøkene ble godt tatt hånd om av en solid Sean McDermott.

Resten av omgangen styrte Rosenborg uten å skape de store mulighetene, noe publikum tydelig satte lite pris på da lagene gikk inn til pause. Pipekonserten lot seg ikke vente på.

Stolpetreff begge veier Den andre omgangen startet i samme vers som den første. Et tamt hjemmelag slet med å finne rom i et tett og kompakt Sandnes-lag.
Men så eksploderte det.

I det 55 minutt fant hjemmelaget endelig en åpning på venstresiden anført av Dorsin. Venstrebacken kom seg ned til dødlinjen, la ballen inn til en sterk Nicki Bille Nielsen, som steg til værs og headet ballen i stolpen.

Fem minutter senere var det Thorsteinsson sin tur. Rett utenfor sekstenmeteren vendte han om og «curlet» ballen rett i stolpen i det lengste hjørnet.

Utvisning og strafferedning Og det bortelaget fortsatte å yppe seg. I det 66 minutt utnyttet de bakrommmet bak RBK-stopperne. Alene med keeper måtte Tore Reginiussen ty til ulovlige midler for å stoppe Fredrik Torsteinbø. Det resulterte i rødt kort og straffe til bortelaget. Den reddet derimot Lund Hansen mesterlig.

Med ti mot elleve fortsatte sjansene å florere begge veier. I det 72 minutt klinket Dockal til fra 20 meter. Ballen hadde en fin retning, men igjen så var stolpen i veien.

På overtid  kom Nicki Bille Nielsen i fokus. Han gikk opp i en duell med Ulf-keeper McDermott. I frustrasjon kranglet de to, og begge ble belønnet med gult kort.

Rød slutt
Det var danskens andre gule, og han ble vist ut.

Bille Nielsen var i harnisk etter det røde, og rev drakta i fillebiter i det han stormet av banen.

- Jeg sier ikke noe til dommeren. Føler det unødvendig å gi det gule sånn helt på slutten av kampen. Jeg må få lov til å reagere, sier Billie Nielsen til Dagbladet etter kampen.

Da hadde dansken fått tid til å roe seg ned.

- Ikke meningen å rive av meg drakten. Jeg var bare så sur og frustrert. Men jeg  skjønner ikke hvorfor jeg får noen av de gule kortene, sa spissen.

Bent Eriksen mener Rosenborg  begynner å få et skikkelig problem.

- Jeg har aldri sett noen rive i stykker sin egen drakt i sinne før jeg. Nå begynner det å bli flere ting som Per Joar Hansen må ta tak i, sa C More-eksperten i studio.

Bille Nielsen fikk heller ingen sympati av egen trener:

- Det var en riktig avgjørelse av dommeren. Han har det gule fra før, sa Per Joar Hansen til C More.

Og jammen skulle ikke stolpen være delaktig én gang til. Denne gangen for bortelaget. Thorsteinsson fikk stå helt alene inne i feltet til RBK. Skuddet gikk hardt langs bakken og i stolpen bak en lettet Lund Hansen.

 SÅ RØDT:  Tore Reginiussen fikk det røde etter han felte Torsteinbø. Skjølsvik bommet på straffen.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SÅ RØDT: Tore Reginiussen fikk det røde etter han felte Torsteinbø. Skjølsvik bommet på straffen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer