SNUOPERASJON?: Cardiff kjemper for å holde seg i Premier League. Her juble Mats Møller Dæhli etter å ha utlignet på overtid mot West Bromwich. Foto: AP Photo/Rui Vieira/NTB Scanpix
SNUOPERASJON?: Cardiff kjemper for å holde seg i Premier League. Her juble Mats Møller Dæhli etter å ha utlignet på overtid mot West Bromwich. Foto: AP Photo/Rui Vieira/NTB ScanpixVis mer

- Jeg må gjøre spillerne sinte til neste kamp

Solskjærs plan for å beholde plassen.

CARDIFF (Dagbladet): Juan Calas langskudd mot Southampton sikret tre svært viktige poeng som kan redde Cardiffs plass i Premier League.

Stoke, Sunderland, Newcastle og Chelsea.

Det er lagene som står mellom trygg grunn og en blytung sesong i Championship for nordmannen, som er klar på at drømmen lever videre for Cardiff. 

- Det er ikke i våre hender, men om vi gjør jobben selv og får litt hjelp så kan det se bra ut. Det ser i hvert fall mye bedre ut etter et resultat som i dag. Det gir spillerne et løft og en tro på at vi kan gjøre dette, men vi trenger hjelp ja, helt klart, sa Ole Gunnar Solskjær etter kampen mot Southampton lørdag.

Ellevill bunnstrid Det er utrolig tett i bunnstriden med fire kamper igjen å spille. Fra 19. plass og opp til 14. skiller det bare fem poeng. Det gjør at det er minst seks lag som slåss om tre nedrykksplasser. 

Sunderland, Cardiff, Fulham, Norwich, West Bromwich og Swansea skal gjøre opp om kampen for å unngå nedrykk. Hvis Solskjær skal holde Cardiff oppe i den øverste divisjonen må laget ta poeng på kampdag, og samtidig håpe på hjelp fra tabellnaboene. 

Da hjelper det nok for nordmøringen at Sunderland er i ligaens dårligste form, med kun ett poeng på de siste seks kampene. Nordmannen får nok også hjelp når Norwich møter fire av de fem øverste på tabellen, og at Alan Pardew har tapt de de fire siste kampene med Newcastle.

Om Solskjær vinner mot Sunderland og spiller uavgjort mot Newcastle skal 33 poeng i teorien være nok til å berge plassen med et nødskrik.

Strevsom uke Det har vært mer snakk om hva som skjer av banen enn på, i Cardiff den siste uka. Derfor var nok Solskjær ekstra lettet at spillerne presterte når presset var som mest. 

- Jeg må kanskje gjøre dem sinna på en slags måte til neste kamp, sa en Solskjær med smittende humør. 

- Det fokuset vi har i dag var det man trenger hver eneste uke. Spillerne fokuserte på fotballen og jeg har gjort resten. 

Nordmannen uttalte sist uke at jobben som Cardiff-trener har ført med et par søvnløse netter, men avfeier alvorligheten i det utsagnet. 

- Søvnløse og søvnløse. Noen ganger våkner man opp tidlig og man kan ikke sove fordi man har så mange ting som går igjennom hodet. Jeg er sikker på at jeg kommer på noen gode ideer denne uka. 

- Jeg har hatt mine tanker og mine ideer som har holdt Whittingham på benken. Jeg burde spilt Mats mer, jeg burde spilt Kim-bo mer. Alt handler om å finne den rette tiden, avsluttet Solskjær.