- Jeg må gni meg litt i øynene selv. Er det mulig, liksom?

Kjetil Jansrud (26) i storslag før helgens fartsshow på Kvitfjell.

IMPONERT: - Jeg har aldri hatt så bra utgangspunkt før et renn noen sinne. Det er godt å stå på start og vite at man har gjort det bra på trening, sier Kjetil Jansrud før dagens super-G-renn. Han var raskest i begge treningsomgangene. Foto: Roy Wahlstrøm
IMPONERT: - Jeg har aldri hatt så bra utgangspunkt før et renn noen sinne. Det er godt å stå på start og vite at man har gjort det bra på trening, sier Kjetil Jansrud før dagens super-G-renn. Han var raskest i begge treningsomgangene. Foto: Roy WahlstrømVis mer

KVITFJELL (Dagbladet): Vinstramannen er nummer 14 ut av startporten på Kvitfjell i dagens super-G-renn på hjemmebane i Kvitfjell.

Med ett er det nettopp Kjetil Jansrud mange er ekstra spent og nysgjerrige på før super-G-rennene i dag og søndag, men ikke minst med tanke på morgendagens utforrenn.

Inntil denne uka hadde nordmannen aldri vært raskest på en utfortrening. På Kvitfjell var han raskest i begge treningsomgangene (onsdag og torsdag). Slikt fester det seg en stor dose selvtillit i brystkassa av.

- Jeg må gni meg litt i øynene selv. Er det mulig, liksom? sier Kjetil Jansrud.

Og følger opp:

- Jeg har aldri hatt så bra utgangspunkt før et renn noen sinne. Det er godt å stå på start og vite at man har gjort det bra på trening. Men det er ikke dermed sagt at jeg kjører fort i rennene. Det er mange variabler som kan slå ut, så jeg legger ikke altfor mye i de gode treningsomgangene, sier Kjetil Jansrud til Dagbladet.

At Kvitfjell er hans hjemmebane skal derimot utnyttes til fulle. Dette fjellet kjenner han bedre enn de fleste.

- Jeg er egentlig oppvokst på Gålå, men jeg har hatt mange treningstimer her, for det er en mer krevende bakke.

RASKEST: Kjetil Jansrud var raskest i begge treningsomgangene på Kvitfjell. Foto: AP Photo / Alessandro Trovati / Scanpix
RASKEST: Kjetil Jansrud var raskest i begge treningsomgangene på Kvitfjell. Foto: AP Photo / Alessandro Trovati / Scanpix Vis mer

- Betyr det noe før konkurransene?

- Ja, det gjør det. Jeg er mye tryggere her. Men det er også en trasé som passer meg bra, nå som gliegenskapene mine er bra. Det gir meg mer selvtillit på å gi gass, for fartsdisipliner er ofte en risikokalkulering. Det er lettere for meg å gjøre det her i en bakke jeg kjenner godt.

De seks første av Jansrud sju pallplasseringer i verdenscupen kom i storslalåm. Karrierens siste tur opp på pallen kom i super-G-rennet i Val Gardena like før jul. Om han noen gang skal plusse på den statistikken, så er denne helga et godt tips.

- Super-G er en disiplin som mange har spurt meg om hvorfor jeg ikke er rask i. De fatter det ikke. Men jeg har tro på at det kommer. Overgangen til Head har ført til en del småendringer som har tatt meg til en helt ny verden, sier Jansrud til Dagbladet.

- Av helgens tre renn, er det størst sjanse for at du er på pallen ett av Super-G-rennene eller i utforen?

- I utgangspunktet skal sjansene mine være bedre i super-G enn i utfor, når man ser på sesongen under ett. Men for å være ærlig, så føler jeg at det er mest sannsynlig at jeg er på pallen i utfor. Ikke minst fordi jeg mener at jeg i treningsomgangene ikke gjorde noe jeg ikke føler jeg kan gjenta. Derfor er magefølelsen bedre i utforen, sier Kjetil Jansrud til Dagbladet.

- Men jeg prøver å ta med meg selvtilliten fra utfortreningen inn i Super-G?en.

NB! Aksel Lund Svindal har startnummer 21, mens Iver Bjerkestrand starter som nummer 54.