Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg må hjem og lide meg gjennom det en gang til

Irritert Jönsson etter at Haugesund rystet Lerkendal.

Foto: Ned Alley / Scanpix
Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg BK - FK Haugesund 0-1

Forrige gang Rosenborg og Haugesund møttes til 16. mai-kamp ble det en knusende overlegen seier til trønderne.

Gjestene måtte ta den tunge turen til Haugalandet med 0-5 i bagasjen. Et Lerkendal, som for første gang i år var tilnærmet fullt, håpet nok på lignende sifre også i 2011.

Sola tittet fram over Lerkendal og alt lå til rette for en flott fotballkamp, men Thomas Sørums scoring halveis ut i den andre omgangen ødela feststemninga i bartebyen.

Jan Jönsson var en slagen mann etter tapet.

- I dag presterer vi rett og slett alt for dårlig, både offensivt og defensivt, sier den svenske treneren.

Som skal rett hjem og se kampen på ny — på video.

- Ja, jeg må nok bare komme meg hjem og lide meg gjennom det èn gang til.

- Kunne ledet 2-0 til pause Skremmeskuddene fra gjestene kom tidlig, en særs gavmild Rosenborg-utgave var raus med gavepakkene dagen før dagen, og både Sørum og Djurdic kunne, og burde, vært målscorere i løpet av kampens seks første minutter.

Rosenborg hadde ballen mye i den første omgangen, men skapte svært lite mot et kompakt Haugesund-mannskap. Haugesund var sporadisk frempå, og virket langt vassere de gangene de fikk sjansen.

Dessverre for gjestene var Örlund èn av få Rosenborg-spillere som hadde dagen, samtidig som avslutningene ble for svake.

Jostein Grindhaug var fornøyd i pausen, men skulle gjerne ledet til pause.

— Vi kunne hatt både ett og to mål, mente den sindige treneren.

- Et sovende Rosenborg Han skulle imidlertid få det som han ville ikke lenge ut i den andre omgangen. Raosenborg-forsvaret hadde ikke klart å rette på feilene i pausen.

Etter 53 minutter fikk Sørum stå helt umarkert og stange inn det som skulle vise seg å bli den avgjørende scoringen på Lerkendal.

Rosenborg fikk trille ball, men fortsatt uten å skape noe særlig. Også i omgang nummer to var det Haugesund som spilte seg fram til de beste sjansene.

To minutter på overtid fikk Rosenborg sin største sjanse for kvelden, men heroisk innsats fra Haugesund gjorde at de fikk klarert Skjelbreds avslutningsforsøk etter litt klabb og babb i feltet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media