- Jeg må ikke miste konsentrasjonen av ting jeg har lyst på

I år er ikke Nina Løseth like nervøs.

SPRUDLENDE ROLIG: Nina Løseth føler seg bedre forberedt enn noensinne før alpinsesongen som starter i morgen tidlig i østerrikske SöldenFoto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
SPRUDLENDE ROLIG: Nina Løseth føler seg bedre forberedt enn noensinne før alpinsesongen som starter i morgen tidlig i østerrikske SöldenFoto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

SÖLDEN (Dagbladet): I morgen starter verdenscupen i alpint igjen. Da skal damene svinge seg ned Rettenbach-breen over Sölden i det som er den tradisjonsrike storslalåmåpningen i Østerrike.

I fjor ble Nina Løseth den eneste jenta som kom seg til finaleomgangen, men 16. plassen fra en fantastisk førsteomgang ble til en 26. plass til slutt.

- I fjor kom jeg inn her i Sölden og var usikker og nervøs. I år kommer jeg hit og føler meg veldig  mye bedre forberedt. Jeg føler meg tryggere på jobben jeg skal gjøre, sier Løseth til Dagbladet.

Veteran
Løseth er, tross sin relativt unge alder på 25 vintre, som en veteran å regne i verdenscupsammenheng. Hun debuterte allerede i 2006, men har aldri vært på pallen i et verdenscuprenn.

Fjerdeplassen hennes i slalåm fra Zagreb i 2013 er det nærmeste hun har kommet. Helt nøyaktig var hun da 33 hundredeler unna den pallplassen hun så gjerne vil ha.

Fokus, fokus, fokus
Men også fjorårssesongen bar bud om at hun nærmet seg pallen. To dager før 2014 tok til ble hun nummer fem i slalåmrennet i Lienz. Så gikk det tråere.

- Ambisjonen er å holde fokus på det jeg skal gjøre, og ikke miste konsentrasjonen på grunn av ting jeg har lyst på. Jeg føler at jeg ble litt distrahert i fjor av at jeg fikk en femteplass og følte at pallen var neste. Da glemmer du fort jobben du skal gjøre, sier hun.

Én ting er å si det, en annen ting er å gjennomføre det. Oppskriften er like enkel som den er vanskelig.

- I år skal jeg ha fokus på arbeidsoppgavene mine, de tekniske tingene, og det at jeg faktisk skal kjøre fort på ski. Det er det jeg skal gjøre, og det kommer jeg til å være ganske nøyaktig med. Det var et skikkelig kjipt svar, men det er sånn det er, ler hun.

• Storslalåmrennet starter allerede klokka 09.30 i morgen tidlig. Andreomgang starter klokka 12.45.