- Jeg må ikke vinne i Monte Carlo

Petter Solberg tror mer på Tommy Mäkinen enn seg sjøl før Rally Monte Carlo fredag.

Subaru sikler etter en ny VM-tittel i rally, og Solberg er bilfabrikantens superstjerne før årets VM-sesong.

Fredag starter rallyet i Monte Carlo, og nordmannen stiller med en ny Subaru Impreza WRC-modell han håper kan ta opp konkurransen med Peugeot-fører Marcus Grönholm.

- I fjor slet vi med å henge på de beste da det gikk skikkelig fort. Derfor har Subaru utviklet en ny og bedre motor, bedre balanse i bilen og nytt karosseri (aerodynamikk). Bilen var bare helt konge da jeg testet den rundt nyttårstider, sier Solberg til NTB.

Han har likevel ikke så store håp om seier i startrallyet i Monaco.

- Det viktigste er å ha respekt nok til å komme i mål og sanke verdifulle poeng. Monte Carlo er nemlig langt fra mitt favorittløp, sier Solberg og peker ut Subaru-makker Mäkinen som den føreren med størst sjanser.

- Jeg ser på ham som åpningsrundens største favoritt. For laget ville det vært uhyre viktig med seier i sesongens første løp.

Solberg vil ikke gå ut med ambisjoner om å bli verdensmester, og konsenterer seg om å sanke poeng.

- Jeg må ikke vinne i Monte Carlo. Det er noe med at man ikke må seire i alle slagene for å vinne hele krigen til slutt, sier Solberg.

  • Rally Monte Carlo starter fredag 24. januar og varer i tre dager.

    (NTB/Dagbladet.no)

<B>VANT I WALES:</B> Petter Solberg og kartleser Phil Mills gikk til topps for første gang i Rally Storbritannia - det siste rallyet i 2002.