Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg må innrømme at jeg håper det var en drittdag og ikke en formsvikt

Sundby klamrer seg til ledelsen.

TOBLACH (Dagbladet): Selv om halve forspranget Martin Johnsrud Sundby hadde opparbeidet seg forsvant i et jafs på fellesstarten i Oberstdorf i går, er det fortsatt ingen som tror på en annen vinner i Tour de Ski.

Hviledagen i dag brukte Sundby til å kose seg i vintervær i italienske Toblach, mens han slikket sårene etter katastroferennet som endte med en 23. plass i går. 

Overfor Dagbladet forteller Sundby at han ikke er bekymra. Ennå. 

En litt dårlig dag i kombinasjon med det som på skispråket kalles «ikke optimale ski», eller en god, gammeldags smørebom på folkemunne, ga store utslag. 

- Totalpakka i går førte nok til at jeg ikke var med i gruppa der, om jeg ikke er med og kjemper om seieren så kan man ha en dårlig dag. Når alt går på tverke på samme dag, så havner man langt bak. Det nytter ikke at ingenting stemmer på en sånn dag, da havner jeg så langt bak, så jeg var ræva rett og slett. 

- Du er ikke redd for at det er en formsvikt?

- Det finner vi ut i morgen. Jeg må jo innrømme at jeg setter alt mitt håp på at det var en drittdag, og at det ikke var en formsvikt. Vi får oppsummere etter morgendagen, sier han. 

Lagplan og slagplan
I morgen står det en tikilometer i fristil med individuell start på Tour de Ski-programmet, og tross 23. plassen i går må Sundby finne seg i å være favoritt der. 

For nå, når det har dratt seg til i teten etter svikten i går, har nemlig det norske laget som helhet lagt en plan for å sikre at Sundby vinner touren. 

- Lagplanen er å vinne Tour de Ski, og sånn som det er nå er det Martin som ligger best an, sier Sjur Røthe, som selv ligger på sjetteplass i sammendraget. 

- Slagplanen er å vinne Tour de Ski for Martin, og å gå fort for oss andre, sier Niklas Dyrhaug.

Mer spenning  
Lørdag er det fellesstart i Val di Fiemme med innlagte bonussekunder underveis. I verste fall kan det bli aktuelt å la Martin plukke flest mulig av dem, uten at han må slåss med nordmenn for å få dem. 

- Det har vi ikke snakka noe om, men det får vi ta når det kommer og planlegge på fredagskvelden, sier Dyrhaug.

For selv om forspranget ned til Petter Northug krympet til 47,2 sekunder etter gårsdagen, er det fortsatt et solid forsprang. Mye avgjøres altså på den individuelle starten i morgen. 

- Jeg har jo hatt et utgangspunkt som har vært ubeskrivelig bra, og nå er det ikke fullt så ubeskrivelig bra. De fleste kom jo ganske mye nærmere i går, så det gjør jo touren litt mer spennende, sier Martin selv.
 
- Jeg har nok tatt ut mer krefter de fire første dagene av touren enn det som er fornuftig, men så får vi se hva jeg er lagd av og se om det er mulig å skrape sammen nok krutt til de siste tre dagene. 

• Herrenes rennstart i morgen er klokka 11.30. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media